Bölüm "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalı" Enstitüler için listeleme
Toplam kayıt 160, listelenen: 121-140
-
Süt sığırcılık işletmelerinde kullanılan toplam rasyon karışımı (TMR) yemlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Araştırma toplam rasyon karışımı (TMR) sistemi uygulanan bir süt sığırcılığı işletmesinde 10 aylık dönemde yürütülmüştür. Araştırmanın materyalini işletmede hazırlanan TMR yemlerinden mikser vagon ve yemliklerden alınan ... -
Süt sığırlarında bazı meme özellikleri ile sütteki somatik hücre sayısı arasındaki ilişki
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, Sakarya iline bağlı Pamukova ölçesindeki bulunan ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye özel bir işletmede yetiştirilen ve birinci laktasyonda bulunan 158 büyük baş siyah alaca süt sığırlarının; meme ... -
Süt sığırlarında somatik hücre sayısının süt bileşimi ve kalitesine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada, ülkemiz süt sığırcılığında önemli bir yere sahip İzmir ilinde Siyah Alaca ve Simental ırkı hayvanlardan elde edilen sütlerin somatik hücre sayısı içeriğinin (SHS) tespit edilip SHS’ nın bazı faktörlere göre ... -
Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı bazı işletmelerde yetiştirilen siyah alaca sığırların süt verim özelliklerini etkileyen çevre faktörlerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu araştırmada, Tekirdağ Merkez ve ilçelerinde süt sığırı yetiştiriciliği yapan işletmelerde bulunan Siyah-Alaca sığırların bazı süt ve döl verim özelliklerini ortaya koymak için 2001-2007 yılları arasındaki toplam 5827 ... -
Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne üye işletmelerin gelişim süreci ve bugünkü durumu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada da Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin kurulması ile Tekirdağ ilindeki büyükbaş hayvancılık işletmelerine yıllar itibariyle sağlamış olduğu katkılar incelenmiştir. Ayrıca ildeki mevcut durum ... -
Tekirdağ ili kaba yem üretimi, kapasitesi ve hayvan beslemedeki önemi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Ülkemizde, kaliteli kaba yem, çayır ve meralarımız ve yem bitkileri tarımı olmak üzere iki önemli kaynaktan üretilmektedir. Bu kaynaklardan doğal çayır ve meralarımız, uzun yılardır devam eden erken ve aşırı otlatmalar ... -
Tekirdağ ili sahillerinde avlanan su ürünlerinin ağır metal içeriklerin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Marmara Denizi'nin Tekirdağ İl'i kıyılarından elde edilen tüketime hazır haldeki kabuklu su ürünlerinden Akdeniz Midye'si ve Karides'te, balık türlerinden Mezgit, Karagöz İstavrit, Lüfer'de civa, kadmiyum, kurşun, çinko ... -
Tekirdağ ili süt sığırcılığı işletmelerinde buzağı ölümleri
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Tekirdağ ilinde süt sığırcılığı işletmelerinde buzağı ölümleri ile ilgili yapılan bu araştırma basit şansa bağlı seçilen 207 adet süt sığırcılığı işletmesinden yüz yüze yapılan anket yolu ile toplanan verilerin değerlendirilmesi ... -
Tekirdağ ili süt sığırı işletmelerinin hayvan refahına uyumu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Hayvan refahı açısından belirli standartlar getirmek ve isletmelerin bu standartlara uygunluğunu saptamak için değisik yöntemler gelistirilmeye çalısılmıstır. Bu yöntemlerden bir kısmı sadece isletme kosullarının uygunluğunu ... -
Tekirdağ ilinde halk elinde yetiştirilen karacabey merinos X kıvırcık melezi kuzular ile saanen melezi oğlaklarında canlı ağırlık vücut ölçüleri ilişkileri belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalısmada Kıvırcık melezi kuzular ile Saanen Keçisi oglaklarında Dogumdan itibaren 101 günlük yasa kadarki dönemde canlı agırlıklarına ve vücut ölçülerine ait veriler kullanılarak büyüme egrilerinin çizilmesi ... -
Tekirdağ ilinde üretilen yem hammaddelerinin ağır metal düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu arastırmada, hayvan beslemede büyük önemi olan yem hammaddelerindeki kirlilik düzeyinin hangi derecede oldugu ve il içinde nasıl degisim gösterdiginin saptanması, bu düzeylerin yasal tolerans sınırlarını asıp asmadıgının ... -
TEKİRDAĞ İLİNDE FARKLI İŞLETME BÜYÜKLÜKLERİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SÜT SIĞIRLARININ DÖL VE SÜT VERİM ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Çalışmada, Tekirdağ İlinde yetiştiriciliği yapılmakta olan Siyah Alaca süt sığırlarının döl ve süt verim kayıtları değerlendirilmiştir. Bu amaçla Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne bağlı işletmelerden veriler ... -
TEKİRDAĞ’DA KESİLEN SIĞIRLARA AİT KARKASLARIN EUROP SINIFLANDIRMA SİSTEMİNDE TANIMLANMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada Tekirdağ’da kesilen Siyah Alaca sığırların karkasları EUROP sınıflandırma sistemine göre tanımlanmıştır. Araştırmanın hayvan materyalini 100 erkek ve 100 dişi olmak üzere toplamda 200 adet sığır karkası ... -
Ticari probiyotiğin, lepistes balığında (Poecilia reticulata) büyüme ve üreme performansı üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada, lepistes balığının (poecilia reticulata) rasyonlarına ilave edilen ticari probiyotiğin büyüme ve üreme performanslarına etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek ... -
Toplam rasyon karışımı kullanılan bir süt sığırı işletmesinin besleme açısından değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmanın amacı, hayvan beslemede toplam rasyon karışımı (TRK) kullanılan özel bir süt sığırcılığı işletmesindeki mevcut durumu ortaya koymak ve aynı zamanda uygulamanın başarısını etkileyen faktörleri değerlendirmektir. ... -
Toplam rasyon karışımına su ilavesinin yemin sıcaklığı ve mikrobiyal kompozisyonu üzerine etkileri
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu araştırmada, toplam rasyon karışımına (TRK) su ilavesinin yemin sıcaklığı ve mikrobiyal kompozisyonu üzerine etkileri araştırılmıştır. TRK'dan yaklaşık 90 kg laboratuvar ortamına getirilerek deneme başlangıcı için örnek ... -
Trakya bölgesi balarısında (Apis mellifera L.) geometrik morfometrik çalışmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Gelecekte gerçeklesmesi beklenen kosullarda en ekonomik verimi sağlayacak genotiplerin elde edilmesi ve yetistirilmesi ıslahın baslıca amaçlarındandır. Bu arastırmada, Trakya Bölgesindeki bal arıları (Apis melliefa L.) ... -
Trakya bölgesinde üretilen sığır süt karma yemlerinde aflatoksin B1 (AFB1) düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalısmada Trakya Bölgesi’nde üretilen sıgır süt yemlerinin, HPLC kullanılarak Aflatoksin B1 (AFB1) düzeyleri belirlenerek, sonuçlar Yem Kanunu ile karsılastırılmıstır. AFB1 seviyelerinin belirlenmesi için 8 ayrı ... -
Trakya bölgesinde üretimi yapılan buğday ve arpanın ağır metal bulaşanlarının tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırmada, Trakya Bölgesinin Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden toplanan ve hayvan beslemede büyük önemi olan yem hammaddelerinden buğday ve arpadaki ağır metal kirlilik düzeyinin hangi derecede olduğu ve il ... -
Trakya bölgesinde yetiştirilen Karacabey merinosu ve kıvırcık ırkı koyunlarından elde edilen yünlerin elyaf kalitesi ve tekstilde kullanım olanaklarının belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada Trakya bölgesinde yetiştirilen Karacabey Merinosu ve Kıvırcık ırkı koyunlarından elde edilen yünlerin elyaf kalitesi ve tekstilde kullanım olanaklarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Yapağı örnekleri Tekirdağ ...