Başlık için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 2648, listelenen: 1144-1163
-
İstanbul ilinde satışa sunulan kuru incir ve kuru üzümlerde aflatoksin ve okratoksin a varlığı
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu araştırmada, İstanbul ilinde tüketime sunulan kuru incirlerde aflatoksin ve okratoksin A, kuru üzümlerde ise sadece okratoksin A varlığı incelenmiştir. Araştırmada kullanılan örnekler toptan/perakende satış noktaları ... -
İstanbul ilinde satışa sunulan tahin helvalarında aflatoksin varlığının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu araştırmada, İstanbul’da, süpermarketler ve halk pazarlarından (tesadüfi örnekleme yöntemine göre) satın alınan 15 adet sade, 15 adet kakaolu ve 15 adet fıstıklı olmak üzere toplam 45 adet tahin helvası örneği, ... -
İstanbul ilinde şeker ve şekerli mamüller tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Şeker ve şeker içeren gıdaların tüketimi ülkemizde ve dünyada sürekli artmaktadır. Artan şeker tüketim alışkanlıklarının incelendiği bu çalışmada; İstanbul ilinde 4 farklı sosyo-ekonomik grubu temsil eden 400 bireyin şeker ... -
İstanbul ilinde tüketicilerin çeşitli fonksiyonel gıda ürünlerine olan yaklaşımları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada İstanbul ilinde tüketicilerin fonksiyonel gıdalara olan yaklaşımları ile ailelerin sosyo-ekonomik özelliklerinin analizi amaçlanmıştır. İstanbul ilinde yaşayan 611 kişi ile yüz yüze anket çalışması yapılarak, ... -
İstanbul ilinde tüketime sunulan kırmızıbiberlerin bazı patojenler, kimyasal ve toksikolojik maddeler yönünden incelenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu arastırmada, stanbul linde baharat paketleyen ve son tüketiciye ulastıran büyük ölçekli 5 isletmeden bir yıl boyunca her ay alınan kırmızıbiber örnekleri Aflatoksin B1, toplam Aflatoksin, Sudan 1 ve Sudan 4 boyaları ... -
İstanbul ilinde vitamin kullanım alışkanlıkları ve bu alışkanlıkları etkileyen faktörlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu araştırma, İstanbul ilinde 4 farklı sosyo-kültürel grubu temsil eden toplam 1000 kişilik denek grubunun vitamin kullanım alışkanlıkları ve tercihlerini etkileyen faktörler hakkında fikirlerinin belirlenmesine çalışılmıştır. ... -
İstanbul İli Ortaöğretim öğrencilerinin bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışma, İstanbul ili çeşitli ilçelerinde okuyan Ortaöğretim öğrencilerinin bilinçli gıda tüketimi için bilgi edinme yolları irdelenmeye çalışılmış olup, edinilen bilgilerin tüketim alışkanlığına etkisini belirlenmek ... -
İSTANBUL İLİ AVRUPA YAKASINDAKİ MANDA İŞLETMELERİNİN YAPISAL ve MEKANSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma Türkiye manda yetiştiriciliği bakımından pilot bölge niteliğinde olan İstanbul yöresindeki geleneksel manda barınaklarının yapısal özelliklerinin belirlenmesi ve hayvan refahı açısından değerlendirilmesi ... -
İSTANBUL İLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE YER ALAN ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİN YAPISAL YÖNDEN İNCELENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada İstanbul ili Sarıyer ve Pendik ilçeleri örtüaltı sistemlerinin mevcut yapısal durumu, sorunları ısıtma ve havalandırma sistemlerinin özelliklerinin belirlenmesi ve yörenin ekolojik koşullarına uygun bir sera ... -
İstanbul Kavacık mevkiinde tem otoyolundan kaynaklanan gürültünün haritalanması ve gürültü perdesi modelinin uygulanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Gürültü, insanlar üzerinde olumsuz etkiler yaratan ve hoşa gitmeyen sesler olarak ifade edilmektedir. Büyükşehirlerde gürültü haritalarının bir an önce hazırlanarak, her bölgedeki gürültü seviyelerinin ortaya konulması, ... -
İstanbul Pirinççi Köyü dolgu mera alanlarının botanik kompozisyonları ve verim potansiyeli üzerine bir araştırma
(2008)Bu araştırma 2006-2007 yılları arasında İstanbul İli Eyüp İlçesi Pirinççi köyü doğal merasının moloz dökülen ve topraklarının çeşitli amaçlarla yok edilen 196 ha alanda yürütülmüştür. Bu araştırmada; Buğdaygil verimi, ... -
İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve mısır ürünlerinde zearalenon (zea) düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve ürünlerinin, HPLC kullanarak zearalenon düzeyleri belirlenmiş, Türk Gıda Kodeksi (TGK) Tebliğ 2008/26’ya göre karşılaştırılmıştır. Zearalenon seviyelerinin ... -
İstanbul ve çevresinde süs bitkilerinde görülen fitopatojen bakterilerin neden olduğu hastalıklar üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)stanbul li’nin Bagcılar, Bakırköy, Fatih, Esenler, Eyüp, Sarıyer, Silivri, Sile, Sisli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde 2008 yılında fidanlıklar, park, bahçe ve rekreasyon alanlarındaki çok yıllık süs bitkileri üzerinde ... -
İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satılan bazı süt ürünlerinde stabilizatör maddelerin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satışa sunulan ulusal ve yerel firmalara ait süt ürünlerinden sade yoğurt ve ayranlarda, Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliğine göre kullanımına izin verilmeyen ... -
İstanbul yöresinde yetiştirilen Anadolu mandalarının laktasyon dönemi boyunca süt verim ve bileşenlerinin değişimi üzerine bir çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Yapılan çalışmada ülkemizde yetiştirilen ve Anadolu Mandası olarak bilinen mandaların çeşitli süt bileşenlerinin belirlenmesine ve bu süt bileşenlerindeki laktasyon boyunca meydana gelen değişkenliğin farklı modeller ... -
İstanbul'da tüketime sunulan hazır sebze salatalarının mikrobiyal güvenliğin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada, İstanbul’un ilçeleri arasında yer alan Esenler, Fatih, Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye’de bulunan lokanta ve restoranlardan 180 örnek toplanmıştır. Toplanan örneklerin mikrobiyal kalitesinin belirlenmesi ... -
İstanbul'daki bazı kasapların, şarküterilerin ve marketlerin et satış reyonlarının hijyen durumunun belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalısma, stanbul’da faaliyet gösteren ve rastgele seçilmis olan kasaplar, sarküteriler ve marketlerin et reyonlarında çalısan personelin egitim düzeyinin, isyerlerinin teknik sartlarının ve uygulanan temizlik sisteminin ... -
İSTANBUL’DA TÜKETİME SUNULAN YAŞ PASTALARIN BAZI PATOJEN BAKTERİLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ VE MEVSİMLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, Mayıs 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul’da üretilip tüketime sunulan yaş pasta ürünlerinin Salmonella spp., Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Escherichia coli patojen bakterileri ... -
İSTANBUL’DA YETİŞTİRİLEN ANADOLU MANDALARININ ÇEŞİTLİ VERİM ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ VE LİNEAR TİP PUANLAMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)İstanbul ilinde yetiştiriciliği yapılan Anadolu Mandalarının çeşitli verim özelliklerinin değerlendirilmesi ve linear tip puanlamasının oluşturulması için yapılan bu çalışmanın amacı Anadolu Mandasının dış yapı özelliklerinin ... -
İstihdam politikalarının genç işsizliğe etkileri, 2000 sonrası Türkiye örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Dünya genelinde bir sorun olan genç işsizlik olgusu ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla özellikle gelişmekte olan ülkelerin en önemli sorunlarından bir tanesidir. Genç bir nüfusa sahip ve gelişmekte olan Türkiye’de de genç ...