Başlık için Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi listeleme
Toplam kayıt 517, listelenen: 178-197
-
Effects of Vegetable Oils on The Quality Parameters of Red Pepper During Storage
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Sunflower, cottonseed, hazelnut, soybean and sesame oils at the concentration of 0, 2, 4 or 6 g/100g red pepper were added into red pepper to determine the effects of the oils on color and oxidative stability during ... -
Ege Bölgesi Salihli İlçesi Bağ Plantasyonlarının Verimlilik Durumları Ve Ağır Metal İçerikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada amaç, Ege bölgesi Salihli(Manisa) ilçesinde bulunan bağ plantasyonlarının beslenme durumlarını ve ağır metallerce olan kirlenme düzeylerini ortaya koymaktır. Bu kapsamda yörede seçilen 10 bahçeden 2 derinlikten ... -
Ege ve Batı Akdeniz Florasındaki Anadolu Adaçayı (Salvia fruticosa Mill.) Populasyonlarının Bazı Verim ve Kalite Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışma Ege ve Batı Akdeniz Florasında yayılış gösteren Anadolu Adaçayı (SalviafruticosaMill.) populasyonarının bazı morfolojik, verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacı ile 2014 yılında yürütülmüştür. Çalışmada ... -
Egg Production and Adult Longevity of The Olive Leaf Moth, Palpita Unionalis Hübner (Lepidoptera:Pyralidae) on Selected Adult Diets
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Survival and egg production data were collected for females of the olive leaf moth, Palpita unionalis. Adults were feed on 10% honey solution, a commercial honey bee liquid food, an orange flavored Gatorade®, and distilled ... -
Eğitim Düzeyinin Fast- Food Tüketim Alışkanlığına Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu araştırmada, Tekirdağ ili merkez orta öğretim okulları ( lise) ve Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerini kapsayan 900 kişi ile fast-food tüketim alışkanlıklarını belirlemek için anket çalışması yapılmıştır. Öğrencilere ... -
Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L)’In Farklı Gelişme Dönemlerinde Kuraklığın Verim Ve Verim Unsurlarına Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Kuraklık ekmeklik buğdayda verim ve kaliteyi etkileyen en önemli abiyotik stres faktörüdür. Farklı gelişme dönmelerinde kuraklığın bazı ekmeklik buğdaylarda verim ve verim unsurlarına etkisinin araştırıldığı bu çalışma, ... -
Ekmeklik Buğdayda (Triticum Aestivum L.) Osmotik Stresin Çimlenme Ve Erken Fide Gelişimi Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu araştırma, polietilen glikol (PEGD600) kullanılarak oluşturulan 4 farklı osmotik basınç (0 MPa., D0.5 MPa., D1.0 MPa, D1.5 MPa.) stresinin kuraklık stresine yanıtları farklı 8 ekmeklik buğday çeşidinin (dayanıklı olarak; ... -
Ekstansif Koşullarda Yetiştirilen Kilis Keçilerinde Canlı Ağırlık Ve Vücut Ölçüleri Arasındaki Korelâsyonlar Ve Bazı Tanımlayıcı Ölçüler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışma Kilis keçilerinin canlı ağırlık ve vücut ölçülerine ait verilerin güncellenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma materyalini, ırkın yoğun yetiştirildiği Kilis Başmağara köyünde yetiştirici koşullarındakibir ... -
Ekstansif Sistemde Yetiştirilen Keçilerde Sıcaklık Stresinin T4 (Tiroksin) , T3 (Triiyodotironin) , Kortizol Hormonları Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu çalışmada farklı mikroJprojeler kapsamında Adana ilinde dağıtılan ve yetiştirici koşullarında yetiştirilen saf Saanen keçileri ile yine aynı koşullarda yetiştirilen yerli Kıl keçilerinin sıcak ve nemli subtropik iklim ... -
Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırmanın amacı; soğuk depo sıcaklık ve bağıl nemindeki farklılıkların kasa içinde ortam özellikleri üzerindeki etkisini saptamaktır. Araştırmada deneysel bir soğuk depoda elma depolanmıştır. Sıcaklık ve bağıl nem, ... -
Endüstriyel Kirlilik Sonucu Kahverengi Pirinçte Oluşan Ağır Metal Kirliliğinin Değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Sulak alanlar çeltik bitkisinin yetiştiği özel alanlardır. Bu alanların kirlenmesi direkt olarak çeltik bitkisini etkilemektedir. Çünkü yetiştiği süre boyunca çeltik bitkisi, tıpkı denizdeki canlıların deniz suyuna maruz ... -
Engellilerin Üniversite Kampüslerinde Ortak Mekanları Kullanabilmeleri Üzerine Bir Araştırma: Akdeniz Üniversitesi Olbia Kültür Merkezi Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Biyolojik, psikolojik ve sosyal değişim ve gelişim sürecini içeren “gençlik döneminde” bulunan bireylerin özellikle üniversite döneminde, kampüs alanlarının büyük bir önemi vardır. Bu dönemi yaşayan engelli gençler dikkate ... -
Eritme Peynirinde Bazı Patojen Bakteriler Üzerine Farklı Baharatların İnhibisyon Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışmada, bazı baharatların eritme peyniri içerisinde seçilmiş bazı patojen bakteriler üzerine inhibisyon etkisi araştırılmıştır. Eritme peyniri içerisine ağırlıkça % 1' lik ve %3' lük kekik, nane, anason, dereotu ve ... -
Erzincan İlinde Süt Sığırcılığı Yapan İşletmelerin Yapısal Özellikleri: Çayırlı İlçesi Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu çalışma ile Erzincan iline bağlı Çayırlı ilçesinin sığırcılık işletmelerinin genel yapısı ve problemleri ortaya koyulmaya çalışılmıştır. Bölgede Esmer %45,4 ile Sarı Alaca %47,8 ile hakim kültür ırkı olarak yetiştirilmekteyken, ... -
Erzurum Kenti Örneğinde Kullanılan Kuşatma Elemanlarının Kent İmajı Üzerindeki Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Kentlerin kimliğinin bir parçası olan yapısal elemanlar sosyal ve kültürel özellikler ile doğal faktörler sonucu şekillenmektedir. Kentlerde görsel çevrenin kalitesinin arttırılması ve daha yaşanabilir mekanlar ... -
Evaluating Mineral Contents of Selected Bread Wheat Landrace Pure Lines Derived from West Anatolia and Marmara Regions and Cultivars by GGE Biplot
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bread wheat landraces are important resources for micronutritent improvement in plant breeding programs. This research aims to evaluate 9 macro and micronutrient contents (Fe, Zn, B, K, Mn, Cu, Mg, Ca, Mo) of 37 bread ... -
Evaluation of Agricultural Water Use: A Case Study for Kizilirmak
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Water is not only a renewable source but also a limited substance. Population growth and development in industry bring about competition among the sectors of water use. Agriculture has the largest rate of water use among ... -
Evaluation of Drought Resistance Indicates for Yield and Its Components in Three Triticale Cultivars
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Drought is a wide-spread problem seriously influencing cereal production and quality. The development of triticale cultivars which are tolerant to drought is an objective in many breeding programmes, but so far success ... -
Evaluation of Hayrabolu Irrigation Scheme in Turkey using comparetive performance indicators
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Performance of Hayrabolu Irrigation Scheme of the Thrace district in Turkey was evaluated using some selected comparative indicators, classified into five groups, namely, agricultural, economic, water-use, physical and ... -
Evaluation of The Changes in The Cost Factors of Sunflower Production in Turkey
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)In Turkey, which ranks the 10th country worldwide in the sunflower (Helianthus annuus L.) production, 60% of the production is carried out in the Thrace Region. Therefore, agricultural enterprises in Thrace, situated in ...