Kategori "Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı" Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi İçin Listeleme
Toplam kayıt 238, listelenen: 1-20
-
Aerobik Stabilite Süresince Paket Silajlarinda Renk Değişimi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışmada, paket silajlarda açım sonrası silaj yüzeyinin renginde meydana gelen değişimler ile bazı kimyasal ve mikrobiyolojik parametreler, altı günlük aerobik stabilite süresince izlenmiştir. Uygulamalar; kontrol ... -
Agronomic Performance of Seeds of Some Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Cultivars Exposed to Drought Stress
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)This study was carried out to determine agronomic performance of seeds of some bread wheat cultivars exposed to artificial drought stress. Seeds obtained from eight bread wheat cultivars with different response to drought ... -
Alakır Çayı Havzasında (Antalya) Toprak Kaybının Mekânsal Dağılışı ve Etkili Faktörler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Suyun neden olduğu toprak erozyonu Türkiye'nin en önemli çevresel problemlerinden biridir. Özellikle her geçen gün bu sorun insanların yaptığı bilinçsiz faaliyetler nedeniyle daha da artmaktadır. Bu çalışmada Alakır Çayı ... -
Alternatif Tarım Girdisi Ozonun Soğanda (Allium Cepa) Bitki-Toprak-Su Karakteristiklerine Etkilerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada, Tekirdağ koşullarında damla sulama yöntemi ile farklı lateral derinlikleri ve ozon miktarları uygulanan soğan (Allium cepa) bitkisinin verim ve kalite parametreleri ile bitki-toprak-su-ozon ilişkilerinin ... -
Anadolu Mandalarının Çeşitli Vücut Ölçülerine Göre Morfometrik Karekterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada Türkiye’de yetiştirilen Anadolu mandalarının vücut ölçülerine göre morfometrik karakterizasyonunun yapılması amaçlanmıştır. Çalışma Afyon, Çorum, Tokat, Balıkesir, Samsun, Sakarya illerinde bulunan 793 baş ... -
Anadolu'da doğa turizmi kapsamında doğa yürüyüşü güzergahlarının belirlenmesinde örnek bir çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Anadolu, binlerce yıldan günümüze kadar çeşitli medeniyetlerin kurulduğu ve izlerinin görüldüğü bir coğrafi bölgede bulunması nedeniyle, gerek doğal gerekse kültürel kaynak değerleri açısından oldukça zengindir. Bu bağlamda ... -
Analysis of the Factors Affecting Consumer’s Some Traditional Food Products Preferences by Multidimensional Scaling Method
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)The aim of this study is to evaluate consumer behaviour towards factors affecting purchase decision of some traditional food products and grouping those consumer attitudes. The original data was obtained from results of ... -
Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu araştırma, artan miktarlarda akuakültür atığı (I. doz: 0 g/m2, II. doz: 50 g/m2, III. doz: 100 g/m2, IV. doz: 150 g/m2) uygulamasının salata (Lactuca sativa L. var. crispa) bitkisinin bazı makro ve mikro besin elementi ... -
Arıtmada Doğal Bitkilerin Kullanımı, Modeller ve Pilot Çalışma Örneği: Kozan İlçesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Günümüzde çeşitli yollarla kirletilmiş suyu arıtmak için birçok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler en basit teknolojiden en ilerisine kadar değişmektedir. Arıtma sistemini seçerken maliyet ve diğer şartlar açısından ... -
Ayçiçeği Tanesinin Nem Absorbsiyon Özelliklerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışmada 10, 20, 30, 40 ve 50 oC su sıcaklıklarında, zamana karşı ağırlık artışı kayıtlarıyla, ayçiçeği tanesinin su absorbsiyonu belirlenmiştir. Tanenin nem artışı ile suda kalma zamanı arasında 10, 20 30, 40 ve 50 ... -
Aynı Noktadan Alınmış, Bozulmuş Ve Bozulmamış Toprak Örneklerinde Hidrolik İletkenlik İlişkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Çalışma, bozulmamış toprak örneği almadaki zorlukları göz önünde bulundurarak yapılmıştır. Arazi şartlarından veya malzeme eksikliğinden dolayı özellikle derinlerden örnek alamama problemleri bulunmaktadır. Bu duruma en ... -
Azotlu Gübre Dozlarının Kişniş Çeşitlerinde Tohum Verimi ve Bazı Agronomik Özellikleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)This research was conducted to determine the effect of different nitrogen doses (0, 3, 6, 9, 12 kg N da-1) on the seed yield and some agronomic characteristics of Arslan and Gürbüz coriander cultivars. The experiment was ... -
Azotlu Gübrelemenin Çokyıllık Çim (Lolium perenne L.)’in Tohum Verimi ve Bazı Bitkisel Özelliklerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Çalışmada, azotlu gübre uygulamalarının çokyıllık çim (Lolium perenne L.)’de tohum verimi ve bazı bitkisel özelliklere etkileri tespit edilmiştir. Araştırma, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tekirdağ Bağcılık Araştırma ... -
Bazı Böcek Türlerinin Yemlerde Kullanım Olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, larva dönemindeki un kurdu (Tenebrio molitor), buffalo kurdu (Alphitobius diaperinus) ve morio kurdunun (Zophobas morio) temel besin madde içerikleri ile yağ asidi metil ester kompozisyonunun gaz kromotografik ... -
Bazı Fotosentez Organlarının Ekmeklik Buğdayda Verim Unsurları Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu araştırma, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Deneme Alanı’nda, 2005 ve 2006 yıllarında tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme deseninde, üç tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ... -
Bazı Korunga (Onobrychis viciifolia) Çeşit ve Popülasyonlarının Mikrosatellit Belirteçleri Kullanılarak Genetik Karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ülkemizin özellikle İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın bir şekilde yetiştiriciliği yapılan korunga (Onobrychis viciifolia Scop.) hayvan beslenmesinde, toprak yapısını iyileştirmede ve arılar için nektar kaynağı olarak ... -
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
Bir Hazır Yemek İşletmesinde HACCP Sisteminin Kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Bu araştırmada, 2000 kişi/gün kapasiteli ve 40 çalışanı bulunan özel sektöre ait bir hazır yemek işletmesinde HACCP gıda güvenliği sistemi kurulmuştur. Kurulan HACCP sistemi yedi prensipten oluşmuştur: (1) Tehlike ... -
Bir Traktör Kabininde Ortam Şartlarının Yaz koşullarında HAD ile Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu araştırmada, yaz koşullarında traktör kabini içinde sıcaklık ve hava hızı dağılımı, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) kullanılarak modellenmiş ve sensör ölçümleri ile karşılaştırılmıştır. Araştırmada materyal olarak ... -
Bitki Örtüsünün Ekolojik Şartlarının Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Teknikleri ile Analizi, Ganos (Işıklar) Dağı, Tekirdağ
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışma kapsamında Ganos Dağlarının NDVI sınıflandırması ve CBS analizleri (yükseklik, eğim, bakı vb.) yapılmıştır. Yapılan sınıflandırma sonucu NDVI değeri yüksek çıkan alanların kuzey ve güney bakı grubuna göre ...