Konu "yağ asitleri bileşimi" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Işınlama işleminin chia (salvia hispanica l.) tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, ışınlama işleminin chia tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi incelenmiştir. Araştırmada kullanılan örnekler Arjantin? den ülkemize ithalat yolu ile bu ürünü getiren özel bir firmadan temin ... -
TÜKETİME HAZIR FERMENTE SUCUKLARIN MİKROBİYOLOJİK VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE GAMMA IŞINLAMANIN ETKİSİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada tüketime hazır 10 farklı markanın tesadüfi örnekleme yöntemine göre seçilmiş fermente sucuk örneklerinde (S, Ş, M, N, P, PR, A, AP, E ve G), mikrobiyal ve kimyasal kalite üzerine gamma ışınlamanın (0, 2, 4 ve ... -
Üzüm çekirdeklerinin biyokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine ışınlama işleminin etkilerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırmada ışınlama işleminin üzüm çekirdeğinin fizikokimyasal, mikrobiyolojik, antimikrobiyal özelliklerine ve yağ asitleri bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu ...