Konu "palm oil" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Gıdalarda 3- ve 2- monokloropropandiol (MCPD) ve esterleri ile glisidil yağ asidi esterlerinin (GE) oluşum mekanizması, analiz ve eliminasyon metodları
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Son zamanlarda gıdalarda keşfedilen işlem kirleticilerinin çoğu, geleneksel yiyecek ve bileşenlerin hazırlanması sırasındaki ısıtma aşamasında oluşmaktadır. Gıdanın ısıya maruz kalması, mikrobiyal tehlikeleri azaltmak veya ... -
Palm yağının etlik piliç yemlerinde kullanımının performans ve karkas parametrelerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu arastırmada etlik piliç yemlerinin hazırlanmasında yaygın olarak kullanılan bitkisel kaynaklı bir yag olan soya yagı ile bitkisel kaynaklı olmasına ragmen fiziksel özellikleri sebebiyle hayvansal yag özellikleri gösteren ...