Konu "optimizasyon" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
SOĞUK PRES YAĞLAR KULLANILARAK ÜRETİLEN SALATA SOSLARININ KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada soğuk pres tekniği ile üretilen yağlar kullanılarak elde edilen salata soslarının bazı kalite özellikleri araştırılmıştır. Bu çalışmanın ilk aşamasında Yanıt yüzey yöntemi (YYY) kullanılarak ticari örneklerin ... -
Şekerli ve şekersiz propolisli sakız üretim optimizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Propolis antikanser, antimikrobiyal, iltihap kesici, antioksidan ve antifungal özellikler gösteren çok önemli bir arı ürünüdür. Son zamanlarda diş macunu ve ağız spreyi ürünlerinde kullanılan propolisin, fonksiyonel ... -
Tepki yüzeyleri tasarımı ve yapay sinir ağları yöntemleriyle epoksi kompozitlerin aşınma özelliklerinin optimizasyonu
(2019)Yapılan tez çalışmasında; inşaat sanayii başta olmak üzere tekstil ve otomotiv gibi çok geniş bir alanda yaygın bir kullanıma sahip olan epoksi (reçine) bazlı kompozitlerin aşınma davranışına etki eden faktörler incelenmiş ...