Konu "human health" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Edirne'de tüketime sunulan çiğ tavuk etlerinin mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, Şubat 2011 - Ocak 2012 tarihleri arasında Edirne ili ve ilçelerinde bulunan çeşitli kanatlı eti satış yeri ve marketler ile kanatlı eti parçalama tesislerinden temin edilen bütün piliç, kanat, baget, but ... -
İSTANBUL’DA TÜKETİME SUNULAN YAŞ PASTALARIN BAZI PATOJEN BAKTERİLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ VE MEVSİMLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, Mayıs 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul’da üretilip tüketime sunulan yaş pasta ürünlerinin Salmonella spp., Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Escherichia coli patojen bakterileri ... -
Kırklareli yöresindeki sulama suyu kaynaklarında bulunan bazı makro ve mikro elementlerin tarımsal açıdan değerlendirilmesi üzerine bir çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Su, yaşam devam ettiği sürece olması gereken bir varlıktır. Su kaynaklarının gün geçtikçe azalması, bu varlıkların korunmasını ve kaynaklarda olabilecek kirliliklerin tespit edilip önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu çalışma ... -
Trakya bölgesinde satılan kaşar peynirlerinde ağır metal aranması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Araştırmada, Trakya Bölgesi nde satışa sunulan taze kaşar peynirlerinden toplam 50 adet numune toplanmış ve örneklerin kurşun, kalay, bakır ve cıva olmak üzere ağır metal analizleri yapılmıştır. Örnekler basınç altında ...