Konu "functional food" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Chia (salvia hispanica l. ) tohumu ilave edilmiş köftelerin fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, farklı oranlarda (%5, %10, %15 ve %20) chia tohumu unuyla zenginleştirilmiş köfte örneklerindeki yağ, protein, kül, tuz ve nem ile pişme ve ağırlık kayıpları, yağ bileşimleri, renk, pH, peroksit ve serbest ... -
İstanbul ilinde tüketicilerin çeşitli fonksiyonel gıda ürünlerine olan yaklaşımları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada İstanbul ilinde tüketicilerin fonksiyonel gıdalara olan yaklaşımları ile ailelerin sosyo-ekonomik özelliklerinin analizi amaçlanmıştır. İstanbul ilinde yaşayan 611 kişi ile yüz yüze anket çalışması yapılarak, ...