Konu "buğday" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 17, listelenen: 1-17
-
Bazı bitki aktivatörlerinin buğdayda külleme ve pas hastalıklarına ve verime etkilerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırmada farklı bitki aktivatörü uygulamalarının (3 farklı bitki aktivatörlerinden; 1. Acibenzolar-S-methyl (A-S-M), 2. Harpin protein (Harpin P.), 3. Lactobacillus acidophilus fermantasyon ürünü+bitki ekstratı+benzoik ... -
Buğday hasılı silajında enzim+mikrobiyal inokulant kullanımının silaj fermantasyonu üzerindeki etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalısma silaj katkı maddesi olarak kullanılan laktik asit bakteri+enzim inokulantlarının, farklı dönemlerde hasat edilerek yapılan bugday (Triticum aestivum L.) silajlarının fermantasyon, ham besin maddeleri, hücre ... -
Değişik çinko formlarının ekmeklik buğdayda verim ve tane çinko konsantrasyonu üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Çinko eksikliği topraklarda en yaygın olarak görülen mikro besin element eksikliklerinden biridir. Tarım topraklarındaki mikro element eksiklikleri sadece bitkisel üretimde verim ve kaliteyi olumsuz etkilememekte, aynı ... -
Edirne ili merkez ilçesinde yetiştirilen buğday (triticum aestivum l. ) bitkisinin bazı besin elementi içeriklerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma Edirne ili Merkez ilçesinde yetiştirilen buğday (Triticum aestivum L.) bitkisinin beslenme durumunun yaprak analizleriyle belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. 25 farklı buğday tarlasından alınan yaprak örneklerinde ... -
Edirne ilinde buğday tarlalarında görülen yaprakbiti türleri (Homoptera: Aphidoidea) üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada Edirne ili buğday üretim alanlarındaki yaprakbiti türleri ve bulunma oranları 2013-2014 yıllarında, Edirne ili Merkez, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerin’den, ilçeyi karakterize edecek şekilde seçilmiş üçer ayrı ... -
Ekmeklik buğdayda yaprak gübresi uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışma 2010-2011 yıllarında Tekirdağ Ziraat Fakültesi üretim alanlarında, Esperia, Krasnia Odes’ ka, Nina, Gelibolu ve Flamura-85 ekmeklik buğday çeşitleri üzerinde yürütülmüştür. Buğday çeşitlerine uygulanacak ... -
Kırklareli koşullarında yem bezelyesi (Pisum arvense L.) ve buğdayın (Triticum aestivum L.) yalın ve karışımlarının ot verimleri ile otun kalitesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu araştırma; Kırklareli koşullarında güz ve bahar dönemi ekilişlerinin yem bezelyesi (Pisum arvense L.) + buğday (Triticum aestivum L.) karışımlarında, karışım oranları ve biçim zamanlarının otun verimi, botanik ... -
Organik buğday üretimi ve Edirne ilinde uygulanabilirliğinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Wheat has important role in human’s nutrition. At the present time too much amount of chemical substances and fertilizers are using in conventional agricultural practices. Organic agriculture is a practice, which is ... -
Solma noktasının nem tayininde yeni bir yaklaşım: Difüzyon toprak nem ilişkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışmanın amacı difüzyon-toprak nem ilişkisine bağlı olarak toprakların sürekli solma noktası (PWP) değerlerini matematiksel olarak açıklamak ve model ile simüle edilen PWP verilerini, biyolojik yöntemle (denemelerle ... -
Tekirdağ ilindeki Toprak Mahsülleri Ofisi'ne ait buğday depolarının durumu ve geliştirme olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Günümüzde tarımsal üretimin arttırılması, birim alandan daha fazla ürün elde edilmesine dayanmaktadır. Ancak tarımsal üretimin arttırılmasının yanında elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve tüketime ... -
Tekirdağ'da süne, Eurygaster integriceps Put. (Heteroptera, Scutelleridae)' in kışlak ve tarla populasyon yoğunlukları arasındaki ilişkiler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Süne, Trakya bölgesinde buğdayın en önemli zararlıları arasındadır. Süne mücadelesi için, insektisit uygulamasının gerekip gerekmediğini belirlemek için yıl boyunca zararlı popülasyonları takip edilir. Bu çalışmanın ... -
TEKİRDAĞ İLİ ÇORLU İLÇESİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestivum L.) BİTKİSİNİN BESLENME DURUMUNUN BİTKİ ANALİZLERİ İLE BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışma Tekirdağ ili Çorlu ilçesindeki buğday bitkisinin beslenme durumlarının yaprak analizleri ile birlikte belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma amacı doğrultusunda Çorlu ilçesinin 20 farklı köyünden yaprak ... -
Trakya bölgesinde buğday, ayçiçeği ve çeltiğin üretim ve pazarlama sorunlarının analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalı?mada Trakya bölgesinde yeti?tirilen ve tüketilen önemli tarımsal ürünlerden olup ülke tarımı içerisinde ya?amsal ve ekonomik öneme sahip olan buğday, ayçiçeği ve çeltiğin bölge ve ülkedeki üretimi ile dı? ticareti ... -
Trakya bölgesinde lisanslı depoculuk ve uygulamaları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Günümüz koşullarında tarımsal üretimin arttırılması, birim alandan daha fazla ürün elde edilmesine dayanmaktadır. Ancak tarımsal üretimin artırılmasının yanında elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve ... -
Trakya bölgesinde tarım ve gıda ürünleri dağıtım sisteminin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada Trakya bölgesinde yetiştirilip, işlendikten sonra bölge ve ülkeye dağıtımı yapılan tarım ürünlerinin üretim ve ticareti aşamasında karşılaşılan sorunlar genel olarak incelenmiştir. Bu inceleme aşamasında ... -
Trakya bölgesinde üretimi yapılan buğday ve arpanın ağır metal bulaşanlarının tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırmada, Trakya Bölgesinin Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden toplanan ve hayvan beslemede büyük önemi olan yem hammaddelerinden buğday ve arpadaki ağır metal kirlilik düzeyinin hangi derecede olduğu ve il ... -
Yem bezelyesi (Pisum arvense L.)-buğday (Triticum aestivum L.) karışımlarının verim unsurları ve yem değerlerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Çalışmada, Kırklareli koşullarında farklı yem bezelyesi (Pisum arvense L. ) – buğday (Triticum aestivum L.) karışım oranlarının ot verimi ve verime etkili özellikleri ile yem niteliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Araştırma ...