Konu "Vitis vinifera L." için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
-
110R anacı üzerine aşılı merlot üzüm çeşidi omcalarına uygulanan farklı biyofungusit ve dozlarının fidan özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma 2014 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Uygulama alanında, Merlot/110R fidanları üzerine farklı dozlarda uygulanan Bacillus subtilis (0, %2, %4, %8) ve Trichoderma harzianum ... -
Asma fidanı üretiminda aşılı çeliklere biyo- ajan uygulamalarının aşıda başarı oranı, fidan randımanı ve kalitesine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışma 2014 yılı bahar döneminde, SO4 anacı üzerine aşılı Merlot ve Chardonnay üzüm çeşitlerinde Trichoderma harzianum (0 g/L, 5 g/L, 10 g/L, 20 g/L), Bacillus subtilis (%0, %2, %4, %8) biyo-ajan dozlarının aşıda başarı, ... -
Asmada aşı kaynaşma özellikleri üzerine bazı sitokinin uygulamalarının etkisinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırma, 2009 yılı bahar döneminde yürütülmüştür. Araştırmada bitkisel materyal olarak SO4 anacı çelikleri ve Cabernet Sauvignon üzüm çeşidi tek gözlü kalemleri kullanılmıştır. Aşıdan önce sürdürülmüş olan çelikler ... -
Bağcılıkta metil jasmonat (MeJA), jasmonik asit (JA) ve salisilik asitin (SA) aşıda kallus oluşumu üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma 2012 yılı bahar döneminde, Cabernet Franc/110R aşı kombinasyonu üzerine Jasmonik Asit (JA) (0, 50µM, 100µM, 150µM), Metil Jasmonat (MeJA) (0, 130ppm, 375ppm, 500ppm) ve Salisilik Asit’in (SA) (0, 250ppm, 500ppm, ... -
Farklı UV-C uygulama sürelerinin asmalarda aşıda kaynaşma özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırma 2009 yılı bahar döneminde Chardonnay / SO4 aşı kombinasyonu üzerinde farklı sürelerde uygulanan UV-C' nin aşıda kaynaşma üzerine etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sürmüş çelik + sürmemiş ... -
Merlot üzüm çeşidinde (Vitis vinifera L.) farklı sıklıkta yapraktan uygulanan çinko ve bor mikro elementlerinin şaraplık üzüm kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışmada, yapraktan püskürtülerek uygulanan çinko (Zn) ve borun (B) gübre çözeltisinin, önemli bir şaraplık üzüm çeşidi olan 5BB anacı üzerine aşılı, Tekirdağ ili Yazır köyüne kurulu bağ alanında ki Merlot (Vitis ... -
Organik bağcılıkta syrah üzüm çeşidi fidanlarına farklı dozlarda uygulanan Trichoderma harzianum ve Bacillus subtilis' in tutma ve gelişme üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma 2014 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü uygulama alanında yapılmıştır. 2 yaşlı Syrah/110R üzüm çeşidi fidanlarına farklı dozlarda Trichoderma harzianum 4 doz (5g/L, ... -
Tekirdağ koşullarında sulamanın razakı ve semillion üzüm çeşitlerinde verim ve kalite üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu arastırma, Tekirdag kosullarında 2004–2006 yıllarında Razakı ve Semillon üzüm çesitlerinde damla sulama yöntemi kullanılarak, farklı sulama programları altında asmanın verim, kalite ve su tüketiminin belirlenmesi ... -
Viognier (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı sıra yönleri ve salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu araştırma Viognier üzüm çeşidinde farklı dikim yönü ve salkım seyreltme uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkilerini belirlemek amacıyla Tekirdağ ili Şarköy ilçesinde, 2011 yılı vegetasyon periyodunda 40° 38' ...