Konu "Probiyotik" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Badem sütünden ballı ve muzlu kefir üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Sağlıklı bir yaşam sürebilmek, vücut direncini artırmak, intestinal düzensizlikler ve hastalıklarla mücadele edebilmek açısından probiyotik ürün tüketimi önemlidir. Probiyotik ürünler vücut hücrelerinin yenilenmesinde, ... -
Kefir kültürü ilavesiyle fonksiyonel yoğurt üretimi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tez çalışmasında kefir kültürü ilavesiyle üretilmiş fonksiyonel bir yoğurt üretimi ve kabul edilebilirliğinin araştırılması hedef alınmıştır. Yoğurt kültürü ile kefir kültüründeki faydalı mikroorganizmaların aynı ... -
Lactobacillus casei kullanılarak probiyotikli sakız üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, farklı oranlarda (%1, %2, %3) probiyotik bakteri (L.casei) ilave edilmesi suretiyle şekerli ve şekersiz sakız üretilmiştir. Aynı zamanda sakızlara prebiyotik (inülin) ilavesi yapılarak probiyotik bakterinin ... -
Probiyotik üzüm suyu üretimi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu tez çalışmasında, Lactobacillus fermentum CECT 5716 ve Lactobacillus acidophilus DSM 20079 probiyotik bakteri suşları kullanılarak üretilen üzüm suyu örnekleri 4 oC'de 21 gün süresince depolanmıştır. Depolamanın 1., 7., ... -
Ticari probiyotiğin, lepistes balığında (Poecilia reticulata) büyüme ve üreme performansı üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada, lepistes balığının (poecilia reticulata) rasyonlarına ilave edilen ticari probiyotiğin büyüme ve üreme performanslarına etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek ...