Gelişmiş Arama

Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2

    • Kefir kültürü ilavesiyle fonksiyonel yoğurt üretimi 

      Chatıp, Gkıoultsın Alı (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)
      Bu tez çalışmasında kefir kültürü ilavesiyle üretilmiş fonksiyonel bir yoğurt üretimi ve kabul edilebilirliğinin araştırılması hedef alınmıştır. Yoğurt kültürü ile kefir kültüründeki faydalı mikroorganizmaların aynı ...
    • Probiyotik üzüm suyu üretimi 

      Gümüş, Sümeyye (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)
      Bu tez çalışmasında, Lactobacillus fermentum CECT 5716 ve Lactobacillus acidophilus DSM 20079 probiyotik bakteri suşları kullanılarak üretilen üzüm suyu örnekleri 4 oC'de 21 gün süresince depolanmıştır. Depolamanın 1., 7., ...