Konu "Kefir" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Badem sütünden ballı ve muzlu kefir üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Sağlıklı bir yaşam sürebilmek, vücut direncini artırmak, intestinal düzensizlikler ve hastalıklarla mücadele edebilmek açısından probiyotik ürün tüketimi önemlidir. Probiyotik ürünler vücut hücrelerinin yenilenmesinde, ... -
The effects of kefir addition on fermentation characteristics, aerobic stability, and in vitro digestion properties of white clover silages
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tezin amacı, kefir mayası ilave edilen ak üçgül silajlarının fermantasyon özellikleri, aerobik stabilitesi, besin değeri, in vitro sindirilebilirliği, bazı mikro ve makro besin elementleri konsantrasyonu ve yağ asidi ... -
Ekşi hamura kefir ilavesi ile mikroflorası zenginleştirilmiş hamurlardan yapılan ekmeklerin karakteristik özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada, fermente süt ürünlerinden biri olan kefirin ekmek kalitesine etkisi incelenmiştir. Ekşi maya ve yaş maya ile birlikte %30-40 oranında kefir kullanılarak birlikte yoğurulan hamurlardan fermantasyon sonrası ... -
Kefir ilavesinin yonca silajlarının fermantasyon özellikleri ve aerobik stabilitiesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, farklı dozlarda kefir ilavesinin yonca silajlarında fermantasyon geli-şimi ve aerobik stabilitesi üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Yonca, haziran ayında çiçeklenme başlangıcında hasad edilmiş ve yaklaşık ... -
Kefir kültürü ilavesiyle fonksiyonel yoğurt üretimi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tez çalışmasında kefir kültürü ilavesiyle üretilmiş fonksiyonel bir yoğurt üretimi ve kabul edilebilirliğinin araştırılması hedef alınmıştır. Yoğurt kültürü ile kefir kültüründeki faydalı mikroorganizmaların aynı ...