Konu "Ekmek" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
İstanbul ilinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarının mevcut durumlarının incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalışmada, İstanbul İl’inde faaliyet gösteren ekmek fırınlarının mevcut durumlarının anket çalışmasıyla incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma, İstanbul’un 16 ilçesinde (8’i Anadolu ve 8’i de Avrupa yakasında olmak üzere) ... -
Sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyleri farklı olan ailelerde ekmek tüketim durumu: Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ekmek, dünya sofralarının başlıca besin kaynağıdır. Ekmeğin insan beslenmesinde önemli yere sahip olmasında, karbonhidrat ve protein kaynağı olmasıyla birlikte besleyici, ucuz ve kolay temin edilebilirliği de önemli bir ... -
Tam tane kavuzsuz arpa ununun ekmek ve bisküvi yapımında kullanımı
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Tez çalışmasında, yerli ıslah çeşitleri Yalın ve Özen tam tane kavuzsuz arpa unlarının ekmek ve bisküvi yapımında kullanım olanakları araştırılmıştır. Yalın ve Özen arpa örneklerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri analiz ... -
Türkiye'de ekmek sanayi ve ekmek tüketim eğilimleri: Edirne ili merkez ilçe örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Ekmek tüm dünyada insanların en temel besin kaynağıdır. Besleyici ve doyurucu olması, ucuz olması ve kolay temin edilebilmesi gibi etkenler, ekmeğin özellikle geli?mekte olan ülkelerde karbonhidrat ve protein kaynağı ...