Konu "Chewing gum" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Ruşeym ile zenginleştirilmiş sakızın fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada sakız içerisine belli oranda ruşeym ilave edilerek ruşeymin bazı besleyici özelliklerinden faydalanılması hedeflenmiştir.Sakıza %1, %3, %5 ve %10 oranlarındayağı alınmış ruşeym ilave edilmiştir. Duyusal ve ... -
Şekerleme üretiminde doğal renklendirici olarak karamuk (Berberiscrataegina) ekstresinin kullanımı üzerine bir araştırma
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Gıdalarda tüketicinin dikkatini çeken ve gıdanın kalitesi hakkında fikir edinmeyi sağlayan etkenlerin başında 'renk' gelir. Renklendiricilerin en çok kullanıldığı alanlardan birisi de şekerleme endüstrisidir. Şekerlemelerde ...