Konu "Acrylamide" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
eEF-2K enzimini inhibe etme potansiyeline sahip yeni protein kinaz inhibitörlerinin sentezi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Diğer hastalıklara göre daha fazla ölüme neden olan kanser; geçmişten günümüze kadar gelen en önemli sağlık sorunlarındandır ve vakalarında her geçen yıl artış görülmektedir. Meme, akciğer, pankreas ve mide gibi farklı ... -
Farklı kavurma sıcaklıklarının bazı kuruyemişlerde akrilamid oluşumuna etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma ile 3 farklı kuruyemiş çeşidi olan ayçiçeği çekirdeği, badem içi ve yer fıstığına 3 farklı kavurma sıcaklığı uygulanması sonucunda oluşan akrilamid konsantrasyonlarının araştırılması hedeflenmiştir. Bu amaçla ... -
Farklı reçetelerle üretilen bisküvilerde aroma ve akrilamid oluşumu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Maillard reaksiyonu, gıdalarda aroma ve renk gibi arzu edilen özelliklerin oluşumunu sağlamasının yanı sıra, akrilamid gibi kanserojen maddelerin oluşumuna da neden olmaktadır. Unlu mamullerde aroma gelişimine katkıda ... -
Organik ve konvaksiyonel yöntemlerle üretilen çeşitli kuruyemişlerin akrilamid içeriklerinin karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Isıl prosesler ile kuruyemişlerde, istenilen renk, tat, yapı gibi özelliklerin oluşmasının yanında insan sağlığı üzerine toksik etkisi bilinen kimyasal bileşikler de oluşmaktadır. Akrilamid ısıl işlem sonucunda oluşan ...