Konu "İnülin" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Farklı oranlarda inülin ilave edilerek üretilen salamların kalite özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Son yıllarda tüketiciler gıdalardan lezzetli olmalarının yanı sıra besleyici ve güvenilir olmalarını da beklemektedir. Sucuk, salam, sosis gibi et ürünleri yüksek miktarlarda yağ içerdiklerinden bilinçli tüketiciler bu tip ... -
Yağ ikamesi olarak inülin kullanımının bisküvi kalitesi üzerine etkileri
(THE EFFECTS OF INULIN AS A FAT REPLACEMENT ON BISCUIT QUALITY, 2019)Bu çalışmada, hindiba (Taraxacum officinale) bitkisinden elde edilen inülinin bisküvi üretiminde yağ ikame maddesi olarak kullanımının, bisküvi hamurunun reolojik özeliklerine ve bisküvi kalitesine etkilerinin belirlenmesi ...