Erişim şekli için "info:eu-repo/semantics/embargoedAccess" Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 275, listelenen: 81-100
-
EKMEKLİK BUĞDAY GENOTİPLERİNDE YÜKSEK VE DÜŞÜK MOLEKÜL AĞIRLIKLI GLUTENİN ALLELLERİNİN BELİRLENMESİ, VERİM VE KALİTEYLE İLİŞKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırma, verim ve kalite değerlendirmeleri için 8x8 kısmen dengeli üçlü latis deneme deseninde 2012-2013 üretim sezonunda yürütülen denemeden elde edilen 64 ekmeklik buğday genotipine ait buğday numuneleri ve glutenin ... -
EKSPANDER İŞLEMİNİN FARKLI DEPOLAMA SÜRESİ VE KOŞULLARINDA ARPA VE MISIR YEM HAMMADDELERİNİN MİKROBİYOLOJİSİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma farklı depolama süresi ve koşularında ekspander işleminin arpa ve mısır yem hammaddelerinin mikrobiyolojisi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla yürütülmüştür. Deneme grupları 2 farklı depolama ortamı (22 ± ... -
Ekşi hamura kefir ilavesi ile mikroflorası zenginleştirilmiş hamurlardan yapılan ekmeklerin karakteristik özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada, fermente süt ürünlerinden biri olan kefirin ekmek kalitesine etkisi incelenmiştir. Ekşi maya ve yaş maya ile birlikte %30-40 oranında kefir kullanılarak birlikte yoğurulan hamurlardan fermantasyon sonrası ... -
Elektro lif çekim (electrospinning) yöntemiyle üretilen nanolif iplik özelliklerinin iyileştirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada, farklı kollektör-enjektör mesafelerinde PAN ve PVDF-HFP olmak üzere iki farklı polimer kullanılarak elektro lif çekim yöntemiyle nanolif iplikler 5 farklı kollektör-enjektör arası mesafede (10, 12, 14, 16, ... -
Elektro lif çekim tekniği ile nanoliflerden iplik eğirme yönteminin geliştirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Elektro lif çekim yöntemi genel olarak nanolifli yüzey üretim için kullanılmakta olup, bu yöntemle ipliklerin eğrilmesi nanoliflerin iplik formunda kullanılabilmesine imkan sağlayacak yeni bir yaklaşımdır. Sunulan çalışmanın ... -
Elektro lif çekim yöntemiyle hava filtrasyonuna yönelik nanolifli yüzeylerin elde edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada elektro lif çekim yöntemiyle hava filtrasyonuna yönelik nanolifli yüzeylerin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla iki farklı polimerden (PVA ve PA6,6) elektro lif çekim yöntemi kullanarak farklı üretim ... -
ELMALARDA BAZI FUNGAL HASTALIKLARIN HASAT SONRASI KONTROL OLANAKLARI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma kapsamında, hasat sonrası elmalarda ürün kayıplarına neden olan Penicillium expansum (Mavi Küf) ve Monilinia fructigena (Kahverengi Çürüklük) fungal patojenlerine karşı, Boscalid+Pyraclostrobin etken maddeli ... -
Endüstrilerde çalışanların davranış odaklı gözlem sonuçlarının eba döküman yönetim sisteminde, sıfır kaza hedefiyle risk indeksinin tanımlanması ve iş güvenliği liderlik uygulamaları kapsamında değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Endüstrilerde çalışanların davranış odaklı gözlem yapabilmesi ve iş güvenliği kültürünün bilinmesinden çok anlaşılmasını sağlamak amacı ile incelenen tesiste saha bazlı gözlem sonuçları incelenmiştir. Gözlemler hem rutin ... -
ENZİM AKTİVİTESİNİN TAYİNİNE YÖNELİK ELEKTROKİMYASAL İMPEDANS SPEKTROSKOPİSİ TEMELLİ BİYOSENSÖR GELİŞTİRİLMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Elastaz çoğu omurgalının sindirim sisteminde bulunan proteinleri parçalayıcı özelliğe sahip bir sindirim enzimidir. Bu enzim aktif olmayan bir zimogen olarak pankreasta üretilir ve tripsin ile on iki parmak bağırsakta aktif ... -
The examination of the effect of Taksim Square from past to present on Istanbul city's identity
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Kamusal alanlar, toplumun tüm bireylerince paylaşılan ve erişilebilen, farklı bakış açılarının birlikte var olduğu ve bir araya gelebildiği alanlardır.Bir kentin kamusal alanlarında yer alan tüm mekansal deneyimler ve ... -
FARKLI FESLEĞEN (Ocimum basilicum L.) HATLARININ TRAKYA KOŞULLARINDA VERİM ve KALİTE ile İLGİLİ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma, farklı fesleğen (Ocimum basilicum L.) hatlarının Trakya koşullarında verim ve kalite ile ilgili bazı özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2015 yılında Silivri Gümüşyaka’ da yapılmıştır. Araştırma, tesadüf ... -
Farklı bitki sıklıklarındaki çift sıra ekim uygulamalarının hibrit ayçiçeği (helianthus annuus l.) çeşitlerinin verim ve verim unsurlarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma; farklı çift sıra aralığı uygulamalarının ayçiçeği hibrit çeşitlerinde verim ve verim unsurlarına etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma ile ilgili denemeler Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesinin ... -
Farklı bitkisel atık ekstratlarıyla yapılan kaplama ve emdirme işlemlerinin güç tutuşurluk üzerine etkisinin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Teknolojinin ve sanayinin gelişmesi, günümüzde insan yaşamını kolaylaştırmasının yanında çevresel olarak bazı olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Bu çevresel olumsuzluklardan bir kısmını tekstil terbiye alanında ... -
Farklı gelişme dönemlerinde bazı arpa hasılının besin madde içeriği ve sindirilebilir organik madde miktarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada başaklanma, süt olum ve hamur olum dönemlerinde hasat edilen altı arpa (Hordeum vulgare L.) çeşidinden elde edilen kuru otların kimyasal kompozisyonu, nispi yem değeri ve in vitro organik madde sindirilebilirliği ... -
Farklı lokasyonlardan temin edilen bamya genotiplerinin morfolojik ve sitolojik karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma ile Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanan 20 farklı bamya genotipinin bazı morfolojik, fenolojik ve sitolojik özellikleri dikkate alınarak karakterizasyonu yapılmıştır. Çalışmada; 14 adet morfolojik (bitki ... -
Farklı maya suşlarının narince ve papazkarası (vitis vinifera) üzüm çeşitlerinden üretilen şarapların kaliteleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada yerel ve ticari maya suşları kullanılarak, Kırklareli ilinde yetiştirilen Narince üzümü 5 farklı maya suşu ile 2014 yılında, Papaskarası üzümü 6 farklı maya suşu ile 2015 yılında fermente edilerek elde edilen ... -
Farklı su kaynakları ile sulanan çeltik alanlarında toprak verimliliğinin Fuzzy Logic (bulanık mantık) ile analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada; Meriç-Ergene havzasında seçilen 4 adet çeltik alanında kullanılan farklı su kaynaklarının kalitesinin belirlenmesi ve toprak verimliliğine olan etkilerinin bulanık mantık ile ortaya konulması hedeflenmiştir. ... -
Farklı su stresi seviyelerinin organik ve konvansiyonel olarak yetiştirilen cabernet-sauvignon (vitis vinifera l. ) üzüm çeşidinde tane heterojenitesi ve bileşime etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Araştırma iki parselden oluşmakta ve birinci parseli Tekirdağ il sınırları içerisindeki organik tarım sertifikalı ŞatoNuzun Bağcılık ve Şarapçılık Ltd. firması bağlarında bulunmaktadır. Bağ 41° 02' 20.74" K ile 27° 48' ... -
Farklı tarımsal artıklar kullanılarak hazırlanan karışım peletlerinde kenevir sapı kullanımının pelet kalite özellikleri üzerine etkisi
(2017)Bu çalışmada, tarımsal üretim sonucu yan ürün olarak çıkan kenevir sapı, fındık zurufu ve çeltik kavuzunun; hem tek başına hem de kenevir sapının diğer materyaller ile farklı karışım (karışım 1: %30, karışım 2: %50, ... -
Farklı tohumluk miktarları ve sıra arası mesafelerinin bazı anason (Pimpinella anisum L.) popülasyonlarının tarımsal ve kalite özelliklerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırma Tekirdağ koşullarında 2015 yetiştirme döneminde Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Uygulama ve Araştırma Alanı'nda Tesadüf Bloklarında Bölünen Bölünmüş Parseller Deneme Desenine ...