Başlık için Ziraat Fakültesi Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 1461, listelenen: 962-981
-
Kaba yemlerin rumende protein parçalanabilirliklerinin in situ naylon torba tekniği ile belirlenmesi
(2007)Bu çalışmanın amacı Batı Anadolu koşullarında yetiştirilen bazı kaba yemlerin (yonca kuruotu, çayır kuruotu, mısır silo yemi, buğday samanı) Metabolik Protein (MP) içeriklerinin hesaplanmasında kullanılan rumende etkin ... -
Kahramanmaraş bölgesi süt sığırı işletmelerinin yapısal özellikleri: I. yetiştirme uygulamaları
(2008)Bu çalışmada Kahramanmaraş yöresindeki süt sığırcılığı işletmelerinin yetiştiricilik açısından değerlendirilmesi amacıyla il merkezi ve 9 ilçesinde toplam 830 isletmeden anket çalısması ile elde edilen sonuçlar ... -
Kahramanmaraş ili süt sığırcılık işletmelerinin yapısal özellikleri 4.işletmecilerin sosyal ve kültürel durumları
(2010)Bu çalışmada Kahramanmaraş ilindeki süt sığırcılığı işletmecilerinin sosyal ve kültürel durumları incelenmiştir. İl genelinde işletme başına büyükbaş hayvan sayısı 3.55, küçükbaş hayvan sayısı ise 8.61 olarak hesaplanmıştır. ... -
Kahramanmaraş koşullarında bazı pamuk (Gossypiumhirsutum L. ve Gossypiumbarbadense L.) çeşitlerinin ve türler arası melezlemelerle elde edilen hatların (G. hirsutum L. X G. barbadense L.) Lif teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
(2013)Çalışma, Kahramanmaraş şartlarında 2002 ve 2003 yılı pamuk yetiştirme sezonunda tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak bazı pamuk (Gossypiumhirsutum L. ve Gossypiumbarbadense L.) çeşitlerinin ve türler ... -
Kanola Bitkisinin Parçalanmaya Yönelik Bazı Mekanik Özelliklerinin Belirlenmesi
(2015)Kanola tarımında sapların tarladan uzaklaştırılması veya parçalanması hasat esnasında karşılaşılan önemli problemlerden biridir. Bu çalışmada kanola bitkisinin hasadına yönelik kesme ve eğilme dayanımı belirlenmiştir. Bu ... -
Kapsaisin ve Tarımda Kullanımı
(2018)Kapsaisin Capsicum türlerinde büyük oranda meyvede bulunan ana acılık bileşenidir. Acılık kalıtsal birözelliktir, ancak kültürel uygulamalar ve çevre faktörlerinden de etkilenir. Sadece baharat ve lezzet verici olarakdeğil ... -
Kapıdağ yarımadası zeytinliklerin beslenme durumu
(2008)Bu araştırma, Kapıdağ Yarımadasındaki zeytin alanlarından 2006 yılında alınan 571 adet toprak örneğinin bazı fiziksel (bünye) ve kimyasal (pH, tuz, organik madde, kireç, yarayışlı fosfor ve potasyum) özelliklerinin ... -
Kara Asker Sineği Hermetia illucens (Linnaeus, 1758): Biyoloji, Üretim ve Hayvan Beslemede Kullanımı
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2018)Meeting the food needs of growing world population is one of the most important global problems of our time. It is widely emphasized that the need will be much more serious in the coming decades and that radical measures ... -
Karayolu Kenarlarındaki Tarım Arazilerindeki Topraklarda Ekstrakte Edilebilir Kobalt (Co) İçerikleri
(2015)Son yıllarda kirlilik dünyada ve ülkemizde önemli bir sorundur. Ekosistem içerisinde yer alan toprak kirliliğinde ilk sıralarda ağır metal kirliliği yer almaktadır. Bu araştırmada Tekirdağ ili otoban kenarlarındaki tarım ... -
Karyomorphology and nuclear DNA content of sixteen Ophrys L. taxa from Turkey
(Taylor & Francis Ltd, 2018)Karyotypes in 16 representative taxa of the Ophrys genus are compared, based on Feulgen-stained somatic metaphase chromosomes. The karyotypes of O. omegaifera subsp. israelitica, O. ulupinara, O. lycia, O. argolica subsp. ... -
Keçi türünde mikrosatellit polimorfizminin belirlenmesinde farklı çoklu-PZR (multipleks PCR) sistemleri
(2010)Bu çalışma; TÜBİTAK tarafından TÜRKHAYGEN-I (Türkiye Yerli Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarından Bazılarının In Vitro Korunması ve Ön Moleküler Tanımlanması-I) projesi kapsamında desteklenmiştir. Mikrosatellit belirteçler ... -
Kefir İlavesinin Yonca Silajlarının Fermantasyon Özellikleri ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri
(2020)Bu araştırmada, farklı dozlarda kefir ilavesinin yonca silajlarındafermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkileriaraştırılmıştır. Katkı maddelerinin ilavesinden sonra, yaklaşık 500 görnek plastik torbalara ... -
Kivi Meyvesinin İnce Tabaka Kurutma Karakteristiklerinin ve Sorpsiyon Özelliklerinin Saptanması
(TUBITAK, 2020)Drying process is one of the methods used to supply consuming of fruits and vegetables out of the harvesting period and to preserve the market value. In this research, kiwi fruit, which is rapidly growing of its production ... -
Konjuge Linoleik Asitlerin Önemi ve Bazı Probiyotik Suşlar Tarafından Üretimi
(2016)Konjuge linoleik asit (KLA), yağ asidi zincirinde iki adet doymamıfl çift bağ içeren linoleik asidin (LA)çeflitli pozisyonel ve geometrik izomerlerini ifade etmektedir. İzomerler, LA'nın gevifl getiren hayvanlarınrumeninde ... -
Kotiledon Aşamasındaki M. Palieri Üzüm Çeşidinde Kolhisin Uygulamalarının Morfoloji ve Ploidi Üzerine Etkileri
(2018)Bu çalışma, 2015 yılında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde çekirdekten yetiştirilen M. Palieriçeşidinde yürütülmüştür. Tetraploid hatların elde edilmesi amacıyla M. Palieri sofralık üzüm çeşidinekolhisin uygulamasının ... -
Koyunlarda ve Keçilerde Beslenme Davranışları
(2018)Hayvan yetiştiriciliğinde optimum performans alınabilmesi ve kaliteli ürünler elde edilebilmesi içinbeslenme davranışlarının dikkate alınması gerekmektedir. Hayvan türleri arasında otlama davranışıbakımından bazı farklılıklar ... -
Kuraklığın Buğdayın Kök Ağırlığına Etkisi ve Kökün Bazı Fizyolojik Parametrelerle İlişkisi
(2018)Ekmeklik buğdayda kuraklık stresi koşullarında çevresel ve genetik faktörlere göre değişikliklergözlenebilen kök yapısı önemli faktör olarak değerlendirilmektedir. Araştırmada bazı ekmeklik buğdaygenotiplerinin farklı ... -
Küreselleşme sürecinde tarım kooperatifleri ve küreselleşmenin tarım kooperatiflerine etkisi
(2011)Küreselleşme; ülke sınırlarının olmadığı, emeğin, sermayenin, insanların, üretim faktörlerinin, malların ve hizmetlerin sınır tanımadan dolaşmasıdır. Sınırların ortadan kalkması, ulusal ve uluslararası mal ve hizmet ... -
Kırklareli ve Edirne illerinde üreticilerin ürün sigortası uygulamalarına yaklaşımı
(2016)Bu çalışma, Kırklareli ve Edirne illerinde tarım sigortası yaptıran veyaptırmayan işletmelerde yürütülmüştür. Her iki üretici grubunu tanımlayıcı bilgilerelde etmek, tarım sigortasına eğilimlerini belirlemek hedeflenmiştir. ... -
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
(2018)Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ...