Yazar "Korkutal, İlknur" için Ziraat Fakültesi Koleksiyonu listeleme
-
İtalya Üzüm Çeşidinde Ovaryum Ve Tane Gelişimi Üzerine Büyüme Düzenleyicilerin Etkileri
Korkutal, İlknur; Gökhan, Öznur (Akdeniz Üniversitesi, 2007)2005 yılı vegetasyon periyodunda, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü bağlarında yetiştirilen sofralık İtalya üzüm çeşidine 2 farklı dönemde (tam çiçeklenmeden 10 gün önce ve tam çiçeklenme döneminde) 75 ppm dozda ... -
Merlot üzüm çeşidinde yaprak su potansiyeli ile yaprak alma uygulamalarının sürgün özellikleri üzerine etkileri
Değişen dünya iklimi sürdürülebilir bağcılık yapmayı gerekli kılmaktadır. Ülkemizdeki birçok bağ alanı gibi Tekirdağ ili Şarköy ilçesi de su stresi görülen bölgeler arasında sayılabilir. Yıllık yağış rejimlerinin düzensizliği ... -
Michele Palieri (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı dönemlerde yapılan yaprak alma ve uç alma uygulamalarının fitokimyasal özelliklere etkileri
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Zinni, Arzu (2022)Amaç: Bu araştırma; farklı yaprak alma ve uç alma uygulamaları ve dönemlerinin, 10 yaşlı Michele Palieri/110R aşı kombinasyonu omcalarından alınan üzümlerin fitokimyasal özelliklerine etkilerini belirlemek amacıyla ... -
Michele Palieri üzüm çeşidinde farklı zamanlarda yapılan yaprak alma ve salkım seyreltme uygulamalarının salkım özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Azsöz, Serhan (2021)Amaç: Bu çalışmanın amacı, Michele Palieri/110R aşı kombinasyonuna sahip omcalardan oluşan bağda, yaprak alma ve salkım seyreltme uygulamalarının, salkım özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesidir.Yöntem ve Bulgular: ... -
Milli Koleksiyon Bağından Seçilen Bazı Yöresel Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Budama Şekli ve Abiyotik Etmenlerin Fizyolojik Aktiviteler Üzerine Etkileri
Amaç: Bu çalışmada, beş farklı üzüm çeşidinin farklı budama şekilleri ve iklim şartlarınagösterdiği fizyolojik tepkileri incelenmiştir.Materyal ve Metot: Deneme Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde Milli KoleksiyonBağından ... -
Possibility of Rooting of The Pruned Canes in Grapevine (Vitis Vinifera L.) Then Obtaining Yield Grown in Hydroponic System
Bahar, Elman; Kök, Demir; Korkutal, İlknur (Asian Network For Sicientific Information, 2004)The present study was carried out to determine the potentiality of obtaining yield from one year-old hardwood pruned, left over from winter pruning of the vines, grown in a hydroponic system. The cultivar used was Tekirdag ... -
Razakı Üzüm Çeşidinde Ovaryum Gelişimi Üzerine Ga3 Uygulamasının Etkileri
Korkutal, İlknur; Gökhan, Öznur (Trakya Üniversitesi, 2007)Bu araştırma, 2005 yılı vegetasyon periyodunda, önemli standart sofralık üzüm çeşitlerinden Razakı üzüm çeşidi kullanılarak yürütülmüştür. Tam çiçeklenmeden 15, 10, 8, 6, 4, 2 gün önce, tam çiçeklenme döneminde, tam ... -
Sangiovese üzüm çeşidinde dönemsel yaprak su potansiyeli (? yaprak) değişimleri ve salkım seyreltme uygulamalarına bağlı olarak düzenlenen sulama oranlarının verim, sürgün ve gelişme özellikleri üzerine etkileri
Bu çalışma 2013 yılı vejetasyon periyodunda Tekirdağ ili Şarköy ilçesi koşullarında, 40° 37' 49.98" K enlem ve 27° 09' 28.00" D boylamında, rakımı 41 m olan üretici bağında, tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekerrürlü ... -
Sangiovese Üzüm Çeşidinde Farklı Yaprak Su Potansiyelleri (Ψyaprak) Ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Salkım Ve Tane Özellikleri Üzerine Etkileri
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kabataş, İlknur Ezgi (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)[Abstract Not Available] -
Short communication. Forage and nutritive value of the pruning residues (leaves plus summer lateral shoots) of four grapevine (Vitis vinifera L.) cultivars at grape harvest and two post-harvest dates
Kök, Demir; Ateş, Ertan; Korkutal, İlknur; Bahar, Elman (Spanish Natl Inst Agricultural & Food Research & Technolo, 2007)The annual pruning of vineyards produces shoot and leaf residues that have traditionally been fed to sheep and goats. The aim of this work was to determine the forage and nutritive values of grapevine (Vitis vinifera L.) ... -
Tane Özellikleri Üzerine Eğim, Anaç ve Salkım Seyreltmenin Etkisi
Üzümün olgunlaşması bazı karmaşık fiziko-kimyasal ve biyo-kimyasal süreçlerden meydana gelir. Bu süreçleri; iklim, toprak, coğrafi konum, çeşit, anaç ve kültürel işlemler, kısacası tüm terroir bileşenleri etkilemektedir. ... -
Türkiye Bağcılığının Son Yıllardaki Gelişiminde Görülen Başlıca Sorunlar Ve Çözüm Önerileri
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir (Trakya Üniversitesi, 2006)Bu makalede son yıllarda bağcılıkta karşılaşılan bazı problemler irdelenmiş ve bunların çözümüne yönelik öneriler getirilmiştir. Son yıllarda üzümün (özellikle şaraplık bazı çeşitlerin) değer fiyatını bulması ve üzümün ... -
Türkiye Trakyası Bağcılık İklim Göstergelerindeki Uzun Süreli Değişimlerin Değerlendirilmesi
Türkiye’nin en önemli bağcılık alanlarından birisi olan Trakya Bölgesi’nde bağcılık iklimgöstergelerinin değişimlerinin incelenmesi amacıyla Etkili Sıcaklık Toplamı, Hidrotermik Gösterge, HeliotermikGösterge, Huglin ... -
Türkiye'de Şaraplık Üzüm Yetiştiriciliğinin Gelişmemesinin Başlıca Nedenleri ve Çözüm Önerileri
Türkiye bağ alanı ve üzüm üretim miktarı bakımından dünya bağcılığında önemli bir yere sahiptir. İklim,toprak ve kaliteli şaraplık çeşit sayısı bakımından ülke ekonomisine çok önemli katkı sağlayabilecek birpotansiyele ...