Yazar "Bahar, Elman" için Ziraat Fakültesi Koleksiyonu listeleme
-
Milli Koleksiyon Bağından Seçilen Bazı Yöresel Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Budama Şekli ve Abiyotik Etmenlerin Fizyolojik Aktiviteler Üzerine Etkileri
Amaç: Bu çalışmada, beş farklı üzüm çeşidinin farklı budama şekilleri ve iklim şartlarınagösterdiği fizyolojik tepkileri incelenmiştir.Materyal ve Metot: Deneme Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde Milli KoleksiyonBağından ... -
Physical and biochemical traits of selected grape varieties cultivated in Tekirdağ, Turkey
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Bahar, Elman (Inderscience Publishers, 2017)This research was performed during the 2014 growing season for determining some physical and biochemical properties of eight different grape varieties, including Red Globe, Michele Palieri, Balbal, Antep Karasi, Alphonse ... -
Possibility of Rooting of The Pruned Canes in Grapevine (Vitis Vinifera L.) Then Obtaining Yield Grown in Hydroponic System
Bahar, Elman; Kök, Demir; Korkutal, İlknur (Asian Network For Sicientific Information, 2004)The present study was carried out to determine the potentiality of obtaining yield from one year-old hardwood pruned, left over from winter pruning of the vines, grown in a hydroponic system. The cultivar used was Tekirdag ... -
Sangiovese üzüm çeşidinde dönemsel yaprak su potansiyeli (? yaprak) değişimleri ve salkım seyreltme uygulamalarına bağlı olarak düzenlenen sulama oranlarının verim, sürgün ve gelişme özellikleri üzerine etkileri
Bu çalışma 2013 yılı vejetasyon periyodunda Tekirdağ ili Şarköy ilçesi koşullarında, 40° 37' 49.98" K enlem ve 27° 09' 28.00" D boylamında, rakımı 41 m olan üretici bağında, tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekerrürlü ... -
Sangiovese Üzüm Çeşidinde Farklı Yaprak Su Potansiyelleri (Ψyaprak) Ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Salkım Ve Tane Özellikleri Üzerine Etkileri
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kabataş, İlknur Ezgi (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)[Abstract Not Available] -
Short communication. Forage and nutritive value of the pruning residues (leaves plus summer lateral shoots) of four grapevine (Vitis vinifera L.) cultivars at grape harvest and two post-harvest dates
Kök, Demir; Ateş, Ertan; Korkutal, İlknur; Bahar, Elman (Spanish Natl Inst Agricultural & Food Research & Technolo, 2007)The annual pruning of vineyards produces shoot and leaf residues that have traditionally been fed to sheep and goats. The aim of this work was to determine the forage and nutritive values of grapevine (Vitis vinifera L.) ... -
Tane Özellikleri Üzerine Eğim, Anaç ve Salkım Seyreltmenin Etkisi
Üzümün olgunlaşması bazı karmaşık fiziko-kimyasal ve biyo-kimyasal süreçlerden meydana gelir. Bu süreçleri; iklim, toprak, coğrafi konum, çeşit, anaç ve kültürel işlemler, kısacası tüm terroir bileşenleri etkilemektedir. ... -
Türkiye Bağcılığının Son Yıllardaki Gelişiminde Görülen Başlıca Sorunlar Ve Çözüm Önerileri
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir (Trakya Üniversitesi, 2006)Bu makalede son yıllarda bağcılıkta karşılaşılan bazı problemler irdelenmiş ve bunların çözümüne yönelik öneriler getirilmiştir. Son yıllarda üzümün (özellikle şaraplık bazı çeşitlerin) değer fiyatını bulması ve üzümün ... -
Türkiye Trakyası Bağcılık İklim Göstergelerindeki Uzun Süreli Değişimlerin Değerlendirilmesi
Türkiye’nin en önemli bağcılık alanlarından birisi olan Trakya Bölgesi’nde bağcılık iklimgöstergelerinin değişimlerinin incelenmesi amacıyla Etkili Sıcaklık Toplamı, Hidrotermik Gösterge, HeliotermikGösterge, Huglin ... -
Türkiye'de Şaraplık Üzüm Yetiştiriciliğinin Gelişmemesinin Başlıca Nedenleri ve Çözüm Önerileri
Türkiye bağ alanı ve üzüm üretim miktarı bakımından dünya bağcılığında önemli bir yere sahiptir. İklim,toprak ve kaliteli şaraplık çeşit sayısı bakımından ülke ekonomisine çok önemli katkı sağlayabilecek birpotansiyele ... -
The yield and berry quality under different soil tillage and clusters thinning treatments in grape (Vitis vinifera L.) cv. Cabernet-Sauvignon
Bahar, Elman; Yasasin, A. Semih (Academic Journals, 2010)The effects of 3 different soil tillage treatments and 2 cluster thinning treatments on leaf water potential (Psi(leaf)), yield and quality parameters of Cabernet-Sauvignon were investigated in this study. The research was ...