Konu "Gıda Bilimi ve Teknolojisi" için Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Koleskiyonu listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
-
Artan Dozlarda Azot Uygulamasının Mibuna (Brassica rapa var. nipposinica) ve Mizuna (Brassica rapa var. japonica) Bitkilerinin Bazı Agronomik Özellikleri, C Vitamini, Protein ve Mineral Madde Miktarı Üzerine Etkisi
(2015)Bu araştırma ülkemiz için egzotik sebzeler olarak değerlendirilen mibuna ve mizunada artan dozda azot uygulamasının bitkilerde bazı agronomik özellikler, C vitamini, protein ve mineral madde miktarları üzerine olan etkisini ... -
Çeşitli gıda boyalarının hücre canlılığı üzerine etkisinin MTS testi kullanılarak belirlenmesi
(2008)Renk, gıdanın kolayca tanınması ve nihai kararın verilmesi için günümüz modern toplumunda vazgeçilmez bir özelliktir. Gıda boyalarının toksikolojisi, özellikle boyar maddelerin kansere sebep olabileceği konusu gündeme ... -
The Effect of Increasing Humic Acid Applications on Some Nutrient Contents of Cress (Lepidium sativum L.) Plant
(2018)This research was done to determine the effect of increasing Humic acid application onsome nutrient element contents of cress (Lepidium sativum L.) plant. For this purposeaccording to randomize block experimental design, ... -
Phenolics Content and Antioxidant Capacity of Mung Bean (Vigna radiata L.) Seed
(2018)Mung bean (Vigna radiata) is a summer growing legume and widely consumed in the Asian cuisine.In recent years, the functional properties of mung bean have received attention, particularly with respect toantioxidant, ... -
Tekirdağ'da Tüketime Sunulan Hamburger ve Piliç Burgerlerin Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Özellikleri
(2012)Bu çalışma, Tekirdağ ilinde farklı marketlerde satılan hamburger (5 farklı firma) ve piliç burgerlerin (6 farklı firma) mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Örnekler fizikokimyasal ... -
Use of solar panels in greenhouse soil disinfection
(2018)Restrictions on pesticides used in greenhouses around the world have led investigators andemployees to take advantage of renewable energy sources in agriculture. In this study, solarpanels (photovoltaic battery) and their ...