Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Effects of different drying techniques on some nutritional components of tomato (lycopersicon esculentum)
(2010)
In this research, four drying techniques were applied for tomato (Lycopersicon escuientum) namely, hot air drying using tunnel type dryer, vacuum drying, freeze drying and sun drying and changes of food components of the ...
Changes of Nutritional and Physical Quality Characteristics During Storage of Osmotic Pretreated Apple Before Hot Air Drying and Sensory Evaluation
(Wiley-Hindawi, 2013)
The aim of this research was to increase the application of different osmotic dehydration solutions to decrease the drying time, and decrease the loss of quality after drying and during storage of apples. Sucrose and ...
Farklı Kalınlıklardaki Dkp Sacın Farklı Açılarda Yapılan V-Bükme İşlemindeki Geri Esnemelerinin İncelenmesi
(2015)
Sac malzemelerin şekillendirilmesinde karşılaşılan en büyük problemlerden biri geri esnemedir. Sac malzemede oluşan geri esneme, istenilen ölçülerin değişmesine yol açar bu da istenilmeyen bir olaydır. Kalıptan çıkacak ...
Fiber Metal Laminatların Şekillendirilebilme Kabiliyetinin İncelenmesi
(2020)
Bu çalışmada, havacılık sektöründe kullanılan fiber metal laminatların (FML)şekillendirilebilme kabiliyeti deneysel olarak incelenmiştir. FML numunelerin altve üst tabakalarında iki farklı kalınlıkta (0,6 ve 1,2 mm) ...
Alüminyum-karbon elyaf sandviç kompozit levhaların V-bükme işleminde bükme açılarının ve bükme yönlerinin geri esneme üzerindeki etkisi
(2020)
Bu çalışmada, alüminyum-karbon elyaf sandviç levhaların V bükme operasyonu neticesinde oluşan geri esneme davranışı deneysel olarak incelenmiştir. Bükme yönünün geri esneme davranışı üzerine olan etkisini incelemek amacıyla ...