Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Effect of confectionery solutes on the rheological properties of fish (Oncorhynchus mykiss) gelatin
(Elsevier Science Bv, 2019)
In this study, gelatin was extracted from the skin of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and gelation performance was studied with confectionery solutes at different concentrations (0, 10, 20, 40, 60 g/100 mL) as an ...
Bir Kürk-Süet Üretim Fabrikasının Spesifik Enerji Tüketim Yöntemi İle Enerji Tasarruf Potansiyelinin Araştırılması
(2018)
Bu çalışmada bir endüstriyel kürk–süet üretim fabrikasının enerji tasarruf çalışmalarına katkı sağlamak ayrıca enerji yönetimiorganizasyonu tarafından ön enerji tasarrufu etüdü hazırlanabilmesi için, 2016 yılı üretim ve ...
Parşömen Tarihi ve Bergama'daki Geleneksel Parşömen Ustaları
(2019)
Deri kelimesi, eski Türk boylarında hakana ödenen vergi anlamında kullanılan “tirik”kelimesinden gelmektedir. Bu etimolojik anlam, toplumsal ve ekonomik tarih açısından derinin,aslında kültür açısından bir değer olduğunun ...