Başlık için Çorlu Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 90, listelenen: 85-90
-
Toz Metalurjisi ile Üretilen Gözenekli TiZr Alaşımının Mekanik Özellikleri ve Biyouyumluluğu Üzerine Sinterleme Sıcaklığının Etkileri
(2022)Dünya nüfusunun ortalama yaşam süresi arttıkça implant biyomalzemelerine olan ihtiyaç da artmaktadır. Bu nedenle, bu alandaki araştırmalar son yıllarda artış göstermiştir. Özellikle, gözenekli metaller, ayarlanabilir mekanik ... -
Trakya Bölgesi'nde Tarımsal Faaliyette Bulunan Çiftçilerin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
(2016)Çalışmanın amacı; tarım işlerinin Dünya'nın en tehlikeli sektörlerinden sayıldığı gerçeğinden hareketle, Trakya Bölgesi'nde yer alan illerde (Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale) kırsal kesimde tarımsal faaliyette ... -
Trakya bölgesi'ndeki üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının online alışverişten algıladıkları risk ve fayda üzerine bir araştırma
(2012)İnternetin gelişmesiyle birlikte, giderek artan sayıda tüketici internet üzerinden çeşitli ürün veya hizmetler hakkında bilgi toplamakta ve satın almaktadır. Online alışveriş fiziksel alışveriş faaliyetleri yapmayı ... -
Tüketicilerin Demografik Özelliklerinin Online Alışveriş Davranışları Üzerine Etkileri
(2015)Bu çalışmanın amacı, öğretim elemanlarının demogra k özellikleri ile online alışveriş yapma sıklıkları ve harcama tutarları arasında bir ilişkinin olup olmadığının belirlenmesi ve öğretim elemanlarının demogra k özelliklerine ... -
Ultrasound processing of vinegar: Modelling the impact on bioactives and other quality factors
(MDPI AG, 2021)In recent years, non-thermal technology has been used for the enrichment of ultrasound bioactive components. For this purpose, it was applied to tomato vinegar and modeled with response surface methodology (RSM) and ... -
UV-C Treatment of Apple and Grape Juices by Modified UV-C Reactor Based on Dean Vortex Technology: Microbial, Physicochemical and Sensorial Parameters Evaluation
(Springer, 2021)A laboratory-scale ultraviolet (UV-C) reactor based on Dean vortex technology was designed and tested for its capability to inactivate microorganisms in apple and red grape juices in relatively low doses of UV-C. Experiments ...