Konu "Activation Energy" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Ayçiçeği Tanesinin Nem Absorbsiyon Özelliklerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışmada 10, 20, 30, 40 ve 50 oC su sıcaklıklarında, zamana karşı ağırlık artışı kayıtlarıyla, ayçiçeği tanesinin su absorbsiyonu belirlenmiştir. Tanenin nem artışı ile suda kalma zamanı arasında 10, 20 30, 40 ve 50 ... -
Determination of some drying parameters of carrot dried using microwave method
(TUBITAK, 2020)In this study, moisture content, drying time, the diffusion coefficient, activation energy, drying rate, drying efficiency and the energy consumed during the drying of carrot were determined by using the designed microwave ...