Kurum Yazarı "Bahar, Elman" TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu İçin Listeleme
-
110R Anacına Aşılı Merlot Üzüm Çeşidi Genç Omcalarına Farklı Dozlarda Uygulanan Trichoderma harzianum ve Bacillus subtilis' in I. Gelişme Dönemindeki Etkileri
Bu çalışma 2014 yılında, Merlot/110R fidanları üzerine farklı dozlarda uygulanan Bacillus subtilis (%2, %4, %8, 0) ve Trichoderma harzianum (5g/L, 10g/L, 20g/L, 0)’ un 2 yaşlı asma fidanlarında gelişme döneminde gösterdiği ... -
Aşılı asma (Vitis vinifera L.) fidanlarına farklı yöntemlerle uygulanan mikorizaların fidan tutma ve gelişme özellikleri üzerine etkileri
Bu araştırma 2015 yılında Edirne ili Uzunköprü ilçesi 41° 15' 59.22" K enlem ve 26° 40'43.17" D boylamı arasında yer alan Teksöz Tarım’a ait arazide, içerisinde; torf + perlit +yavaş salınımlı gübre karışımı bulunan 10 ... -
Bağcılıkta Terroir Unsurları
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Öner, Hüseyin (2018)Terroir dilimizde tek bir kelime ile açıklayamadığımız bir kelimedir. Ancak kaliteli bir üzüm ve bundanyapılacak olan şarabın oluşturulması için gereken iklim–toprak–asma üçlüsü ile bunlara ilave edilenkültürel işlemler ... -
Ben Düşme Dönemi ve Sonrası Antitranspirant Uygulamalarının Tane ve Salkım Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Amaç: Bu araştırmada ben düşme dönemi ve sonrasında uygulanan antitranspirantlarınCabernet-Sauvignon/110R aşı kombinasyonu omcalarında tane ve salkım özellikleriüzerine etkileri incelenmiştir.Materyal ve Metot: Çalışma ... -
Ben düşme dönemi ve sonrasında uygulanan antitranspirantların 'Cabernet Sauvignon' üzüm çeşidinde şıra özellikleri ve verime etkileri
Bu araştırmada Edirne merkez ilçesi İskenderKöyü'nde, 41° 39’ 31.07” K ve 26° 37’34.78” Dkoordinatları arasında yer alan bir üretici bağındayetiştiriciliği yapılmakta olan 110 R anacı üzerineaşılı ‘Cabernet-Sauvignon’ üzüm ... -
Cabernet-Sauvignon Üzüm Çeşidinde Farklı Kültürel İşlemlerin Yaprak Su Potansiyelleri Değişimleri Üzerine Etkileri
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Öner, Hüseyin (2018)Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Cabernet–Sauvignon üzüm çeşidinde farklı kültürel işlemlerin,yaprak su potansiyelleri değişimi üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Denemede 3 farklı toprakişleme ve 3 farklı ... -
CABERNET-SAUVİGNON (Vitis vinifera L.) ÜZÜM ÇEŞİDİNDE BEN DÜŞME DÖNEMİ VE SONRASINDA UYGULANAN ANTİTRANSPİRANTLARIN ASMA SÜRGÜN GELİŞİMİ İLE YAPRAK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Bu araştırma 41°39'31.07"K ve 26°37'34.78"D koordinatları arasında Edirne ilinde yürütülmüştür. 110R üzerine aşılıCabernet-Sauvignon çeşidi omcaları 12 yaşında, dikim aralık-mesafesi 2.40 m × 1.10 m’dir. Bu omcalara ben ... -
Determination of phytochemical properties in genetic materials collected from grapevines (Vitis spp.) found in natural flora of ganos mountains
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasin, A.S. (Namik Kemal University - Agricultural Faculty, 2018)Natural flora of Ganos Mountains in the Thrace region has an old and well-established viticulture and is a spreading area of natural hybrids. This research was performed to determine properties of grape and cluster and ... -
Edirne İli Uzunköprü İlçesi Bağcılık Yapısının İncelenmesi
Araştırma populasyonunu Edirne ili Uzunköprü ilçesi Yeniköy Mahallesi, Kırcasalih Beldesi ve AslıhanKöyü’ndeki üreticiler oluşturmaktadır. Araştırma sonlu populasyonda oranlar yardımıyla örnek hacmi belirlemeyöntemine göre ... -
Farklı Eğimdeki Konum ve Anaçlara Sahip Bağda Salkım Seyreltmenin; Salkım Özellikleri ve Verime Etkisi
Bu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyotlarında iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan üretici bağında yürütülmüştür. Deneme alanı 40° 39' 12.00" K ve 27° 03' 20.00" D koordinatları ... -
Farklı sürelerle ultraviyole (UV-C) uygulamalarının kaynaştırma odası koşullarında aşılı asma çelikleri üzerine etkileri
Bu araştırma, N.K.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Kaynaştırma Odası koşullarında Merlot/5BB aşı kombinasyonunda; kaynaştırma süresi boyunca 2 gün ara ile kallus oluşumundan sonra 30 dakikalık, 30, 60, 120dk süre ... -
Farklı Toprak İşleme ve Yaprak Alma Uygulamalarının Syrah Üzüm Çeşidinde Su Stresi, Salkım ve Tane Özellikleri Üzerine Etkileri
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Bayram, Seçil (2017)Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının su stresi, tane ve salkım özellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Toprak işleme ... -
Farklı uç alma dönemleri ve farklı dozlarda azot uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde salkım ve tane özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
Tekirdağ merkez ilçeye bağlı Yazır Köyü, 40° 55’ 38.59” K ve 27° 25’ 20.93” D koordinatlarıarasında, Umurbey Vineyards’da yetiştirilen Merlot/5BB aşı kombinasyonuna sahipomcalardan oluşan bağ parselinde 2013 yılında bu ... -
Farklı Uç Alma Dönemleri ve Farklı Dozlarda Azot Uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
Bu araştırmada Tekirdağ merkez ilçede bulunan Yazır Köyü’ nde, yer alan Umurbey Vineyards bağlarındayetiştiriciliği yapılmakta olan 5BB anacı üzerine aşılı Merlot üzüm çeşidi asmalarında farklı dozlarda azotuygulaması ve ... -
Farklı Yaprak Su Potansiyeli (?yaprak) ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Sangiovese Üzüm Çeşidinin Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri
Bu çalışma yaprak su potansiyeli ve salkım seyreltme uygulamalarının Sangiovese üzüm çeşidinin fitokimyasal özellikler üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Denemede 4 farklı yaprak su potansiyeli (?yaprak) ... -
Farklı yeşil budama uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde şıra önolojik özellikleri üzerine etkileri
Bu çalışmada, 2013-2015 yılları arasında Merlot/5BB aşı kombinasyonu asmalara 3 farklıkoltuk sürgünü uzunluğu (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve 3 farklı ana sürgün uzunluğu (1 m,1.25 m, 1.5 m) uygulamalarının şıra önolojik ... -
Farklı Zamanlarda Yapılan Yaprak Alma ve Uç Alma Uygulamalarının Üzümde Salkım Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Zinni, Arzu (2021)Bu araştırma; Tekirdağ ili Karaevli Mahallesi’nde, 41° 01' 11.41" K enlem ve 27° 39' 49.14" D boylamları arasında, bulunan Reşat Koşar’a ait bağda yetiştiriciliği yapılan, Michele Palieri/110R aşı kombinasyonundan oluşan, ... -
Farklı Zamanlarda Yapılan Yaprak Alma ve Uç Alma Uygulamalarının Üzümde Tane Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Zinni, Arzu (2021)Bu araştırmada yaprak alma ve uç alma uygulamalarının 110R anacı üzerine aşılı Michele Palieri çeşidinin tane özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışma 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında, Tekirdağ merkez Karaevli ... -
Ganos Dağlarında doğal olarak bulunan asmalara (Vitis spp.) ait genetik materyallerin toplanması ve DNA izolasyonlarının yapılması
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Kök, Demir; Şahin, Nihan; Uysal, Tamer; Orhan Özalp, Zeliha; Işın, M. Akif (2018)Ganos Dağları Trakya’nın güneyinde 40° 35’ ve 40° 52’ K ile 26° 58’ ve 27° 27’ D arasındayer almaktadır. Kuzeydoğu-Güneybatı yönünde uzanmaktadır. Tekir Dağları’nın 945 m rakımile en yüksek yeridir. 2014 yılı vejetasyon ... -
Hidroponik kültür ve fidanlık koşullarında yetiştirilen aşılı asma fidanlarının karbonhidrat ve azot içerikleri ile bağdaki tutma performansları üzerine araştırmalar
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir (2008)Bu çalışma hidroponik sistem ve arazi koşullarında üretilen fidanların bünyelerindeki karbonhidrat ve azot oranlarıyla ilişkili olarak bağ kurulacak yere dikim sonrası tutma oranları ve performanslarını araştırmak amacıyla ...