Bölüm "Meslek Yüksekokulları, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü" TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu için listeleme
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
-
Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents of Different Alfalfa (Medicago sativa L.) Varieties Grown in Turkey
(Centenary University, 2021)Fifteen alfalfa varieties cultivated in Turkey were researched to compare the antioxidant potential of their seeds and find differences between the varieties. The total phenolic (TP) content, DPPH•, and ABTS•+ scavenging ... -
Besin Etiketi Okuma Alışkanlıklarına ve Etiket Okumanın Satın Alma Tercihlerine Cinsiyetin Etkisi: Tekirdağ İli Örneği
(2018)Cinsiyetin etiket okuma alışkanlıkları üzerine etkisinin araştırıldığı bu anket çalışması, Tekirdağ ili Süleymanpaşailçesinden seçilmiş 406 tüketici ile yürütülmüştür. Bu çalışma ile tüketicilerin gıda maddeleri satın ... -
Çeşitli gıda boyalarının hücre canlılığı üzerine etkisinin MTS testi kullanılarak belirlenmesi
(2008)Renk, gıdanın kolayca tanınması ve nihai kararın verilmesi için günümüz modern toplumunda vazgeçilmez bir özelliktir. Gıda boyalarının toksikolojisi, özellikle boyar maddelerin kansere sebep olabileceği konusu gündeme ... -
Effects of different drying techniques on some nutritional components of tomato (lycopersicon esculentum)
(2010)In this research, four drying techniques were applied for tomato (Lycopersicon escuientum) namely, hot air drying using tunnel type dryer, vacuum drying, freeze drying and sun drying and changes of food components of the ... -
Eğitim Düzeyinin Fast- Food Tüketim Alışkanlığına Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu araştırmada, Tekirdağ ili merkez orta öğretim okulları ( lise) ve Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerini kapsayan 900 kişi ile fast-food tüketim alışkanlıklarını belirlemek için anket çalışması yapılmıştır. Öğrencilere ... -
Phenolics Content and Antioxidant Capacity of Mung Bean (Vigna radiata L.) Seed
(2018)Mung bean (Vigna radiata) is a summer growing legume and widely consumed in the Asian cuisine.In recent years, the functional properties of mung bean have received attention, particularly with respect toantioxidant, ... -
Tekirdağ'da Tüketime Sunulan Hamburger ve Piliç Burgerlerin Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Özellikleri
(2012)Bu çalışma, Tekirdağ ilinde farklı marketlerde satılan hamburger (5 farklı firma) ve piliç burgerlerin (6 farklı firma) mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Örnekler fizikokimyasal ...