Yazar "Polat, Cemal" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
Özdüven, Mehmet Levent; Koç, Fisun; Polat, Cemal; Coşkuntuna, Levend; Başkavak, Seda; Şamlı, Hasan Ersin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
The Effects of Feeding Frequencıes on the Growth Performance and Life Rate in Electric Yellow Fish Fry (Labidochromıs caeruleus)
Polat, Cemal; Yağcılar, Çetin (2021)Ornamental fish farming has become an important industry in the world. Ornamental fish are called living gemsbecause of their color, shape and behavior. Modern ornamental fish production requires a nutritionally ... -
The Effects of Lactic Acid Bacteria and Enzyme Mixture Inoculants on Fermentation and Nutrient Digestibility of Sunflower Silage
Özdüven, Mehmet Levent; Koç, Fisun; Polat, Cemal; Coşkuntuna, Levent (Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2009)This study was carried out to determine the effects of lactic acid bacteria and lactic acid bacteria+enzyme mixture inoculants as silage additives, on the fermentation and nutrient digestibility in lambs fed sunflower ... -
The effects of lactic acid bacteria+enzyme mixture silage inoculant on wheat silage
Başkavak, Seda; Özdüven, Mehmet Levent; Polat, Cemal; Koç, Fisun (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)This study was carried out to determine the effects of a commercial lactic acid bacteria+enzyme inoculants used as silage additive on the fermentation, crude nutritient contents, cell wall fractions and in vitro dry and ... -
Hasat Öncesi ve Hasat Sonrası Laktik Asit Bakteri (LAB) İlavesinin MısırSilaj Fermantasyonu Üzerine Etkileri
Kara, Burak; Polat, Cemal; Koç, Fisun (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışma, hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri inokulantlarının ilavesinin mısır silajlarının fermantasyon ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı ... -
Kaba yemlerin rumende protein parçalanabilirliklerinin in situ naylon torba tekniği ile belirlenmesi
Polat, Muazzez; Şayan, Yılmaz; Özkul, Hülya; Polat, Cemal (2007)Bu çalışmanın amacı Batı Anadolu koşullarında yetiştirilen bazı kaba yemlerin (yonca kuruotu, çayır kuruotu, mısır silo yemi, buğday samanı) Metabolik Protein (MP) içeriklerinin hesaplanmasında kullanılan rumende etkin ... -
Tekirdağ İli Koşullarında I. ve II. Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Mısır Çeşitlerinin Silaj Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değerinin Belirlenmesi
Karadağoğlu, Özlem; Polat, Cemal (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışma I. ve II. ürün olarak yetiştirilen beş farklı melez mısır çeşidinin (Cargill-955, Pioneer-3167, Ada-9510, Ada-9516, Ada-523) fermantasyon özellikleri, ham besin maddeleri, hücre duvarı içerikleri, in vitro ... -
Yüksek Nemli Dane Mısıra Bakteriyel İnokulant İlavesinin Silolama Süresi ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri
Okuyucu, Berrin; Polat, Cemal; Gürsoy, Sinan (2022)Bu çalışma, yüksek nemli dane mısıra homofermantatif + heterofermantatif özelliklere sahip iki farklı inokulantın ilave edilmesinin, farklı açım dönemlerinde (15 ve 30 gün) fermantasyon ve aerobik stabilite üzerine etkilerini ...