Yazar "Mırık, Mustafa" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Biological control of bacterial spot disease of pepper with Bacillus strains
Mırık, Mustafa; Aysan, Yeşim; Çınar, Özden (Tubitak Scientific & Technical Research Council Turkey, 2008)Bacterial spot disease caused by Xanthomonas axonopodis pv. vesicatoria (X. axonopodis pv. vesicatoria) is a devastating pepper (Capsicum annuum) disease in Turkey. Biological control of Xanthomonas axanopodis pv. vesicatoria ... -
Ceviz Bakteriyel Yanıklık Etmeni Xanthomonas arboricola pv. juglandis'e Karşı Antagonist Bakteriyel İzolatların in vitro Koşullarda Biyokontrol Etkinliklerinin Belirlenmesi
Mırık, Mustafa; Yörük, Bilgen (2021)Xanthomonas arboricola pv. juglandis’in neden olduğu ceviz yanıklık hastalığı, cevizin (Juglans regia L.)üretimini etkileyen en önemli ve yaygın bakteriyel hastalıklardan biridir. Hastalık etmeni ülkemiz ceviz üretimalanlarında ... -
Marmara Bölgesinde zeytin dal kanseri hastalığının yaygınlığı ve Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi izolatlarının fenotipik ve genotipik karakterizasyonu
Mırık, Mustafa; Aysan, Yeşim (2011)Marmara Bölgesinde Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova illerindeki zeytin üretim alanlarında survey yapılarak, Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi’nin neden olduğu dal kanseri hastalığının yaygınlığı ... -
Physicochemical, Functional and Microbiological Properties of Hardaliye Beverages Produced from Different Grapes and Collected from Different Households
Coşkun, Fatma; Arıcı, Muhammet; Gülcü, Mehmet; Çelikyurt, Gülnaz; Mırık, Mustafa (Ankara Univ, Fac Agr, 2018)Twenty-three hardaliye beverage samples were collected from different regions of Kirklareli city in Turkey and five hardaliye samples were produced under laboratory conditions according to traditional methods. Total phenolic ... -
Rheological behaviour and yield characterization of gum from local isolates: Xanthomonas hortorum pv. pelargonii and Xanthomonas axonopodis pv. begonia
Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Apaydın, Demet; Gümüş, Tuncay; Mırık, Mustafa; Arıcı, Muhammet (2019)Xanthan production capacity of local isolates X. hortorum pv. pelargonii and X. axonopodis pv. begonia were investigated by systematically changing fermentation conditions. Optimum yields were found as 11.19 g/L, 9.72 g/L ... -
Some Technological and Functional Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated from Hardaliye
Arıcı, Muhammet; Coşkun, Fatma; Çelikyurt, Gülnaz; Mırık, Mustafa; Gülcü, Mehmet; Tokatli, Nazan (Ankara Univ, Fac Agr, 2017)Hardaliye is a lactic acid fermented beverage produced from red grape or grape juice with addition of crushed mustard seeds and benzoic acid and it is widely produced and consumed in the Thrace region of Turkey. The aim ... -
Tekirdağ ilinde kirazda Bakteriyel kanser hastalığına neden olan hastalık etmenlerinin karakterizasyonu1
Mırık, Mustafa; Öksel, Cansu; Özdemir, Merve (2016)Kiraz (Prunus avium L.) Tekirdağ'da yetiştirilen önemli bir meyve türüdür. Kirazda verim ve kaliteyi düşüren, ağaçları kurutan bakteriyel kanser hastalığı etmen(ler)i bu çalışma ile araştırılmıştır. Tekirdağ ili kiraz ... -
Tekirdağ ilinde yetişen zeytin ağaçlarında dal kanseri hastalığı etmeni Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi'nin tanısı ve antagonist bakteriyel izolatlar ile biyolojik mücadelesi
Bitgen, Ece; Mırık, Mustafa (2021)Amaç: Zeytin (Olea europaea) ağaçlarında dal kanseri hastalığı bakteriyel hastalık etmeni Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi tarafından neden olur. Hastalık etmeni zeytin dallarında hastalığa özgü tipik gal (ur) oluşumuna ... -
Zeytin dal kanseri etmeni Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi'ye karşı in vitro koşullarda farklı bitkilerin uçucu yağlarının etkisi
Öksel, Cansu; Mırık, Mustafa (2015)Bu çalışmada bitki uçucu yağlarının farklı uygulama, doz ve sürelerde Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi'ye karşı antibakteriyel etkileri araştırılmıştır. Diske uygulama ve süspansiyona karıştırma yöntemleri uygulandığında ...