Yazar "Kök, Demir" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Derim sonrası UV-C ve etanol uygulamalarının Red Globe üzüm çeşidinin kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri
Bal, Erdinç; Torçuk, Ali İzzet; Kök, Demir (2018)Bu çalışma, ‘Red Globe’ üzüm çeşidinin soğukta muhafazası üzerine farklı dozlardaUV-C ışını uygulamaları ve etanol buhar pedlerinin tekli veya kombinasyonlarının,ticari olarak kullanılan kükürt dioksit (SO2) jeneratörü ile ... -
Determination of phytochemical properties in genetic materials collected from grapevines (Vitis spp.) found in natural flora of ganos mountains
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasin, A.S. (Namik Kemal University - Agricultural Faculty, 2018)Natural flora of Ganos Mountains in the Thrace region has an old and well-established viticulture and is a spreading area of natural hybrids. This research was performed to determine properties of grape and cluster and ... -
Effects of Foliar Seaweed and Humic Acid Treatments on Monoterpene Profile and Biochemical Properties of cv. Riesling Berry (V. vinifera L.) Throughout the Maturation Period
Kök, Demir; Bal, Erdinç (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)This study has been conducted to find out the effects of foliar treatments of seaweed (SW) and humic acid (HA) on cv. Riesling wine grape throughout ripening period from veraison period to harvest period at 15 days of ... -
FARKLI DOZ VE SÜRELERDE UYGULANAN Trichoderma harzianum'un RAMSEY ANACI ÇELİKLERİNİN KÖKLENMESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Kök, Demir (2018)Trichoderma orjinli bileşikler antifungal özelliğe sahip olup, bitkilerin toprak üstü aksamında veköklerinde büyümeyi sağlamaktadır. Bu çalışma, 2013 yılında Namık Kemal Üniversitesi, ZiraatFakültesi, Bahçe Bitkileri ... -
Farklı Dozlarda Putresin ve İndol-3-Bütirik Asidin Birlikte Uygulamalarının Cabernet Franc/5bb Aşı Kombinasyonunda Kallus Gelişimi Üzerine Etkileri
Kök, Demir (2018)Bu araştırma, 2013 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait olanaşı ünitesinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, putresin (PUT; 0, 2.5, 5 ve 10 mM) ve indol–3–asetikasidin (IBA; 0 ppm ... -
Farklı Salisilik Asit Dozlarının Asma Anaçlarının Tuzluluğa Dayanımı Üzerine Etkileri
Kök, Demir (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Salisilik asit bitkilerin büyüme ve gelişmelerini etkileyen birçok metabolik ve fizyolojik olay üzerinde etkili olan içsel bir bitki büyüme düzenleyicidir. Bu çalışmada, değişik dozlarda hazırlanan salisilik asidin (0, ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Asmalardan (Vitis Spp.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasın, A.Semih (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Trakya bölgesinde yer alan Ganos Dağları doğal florası eski ve köklü bir bağcılık kültürüne sahip olup, burası doğal melezlerin yayılım alanıdır. Bu araştırma 2014 yılı vejetasyon döneminde Türkiye’nin Trakya bölgesi Ganos ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmalarının (Vitis vinifera L.) Moleküler ve Ampelografik Karakterizasyonu
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Şahin, Nihan; Sağır, Fatma Seren; Kök, Demir; Ergönül, Onur; Uysal, Tamer; Özalp, Zeliha Orhan (Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, Trakya Bölgesi Ganos (Işıklar) Dağları doğal florasına adapte olmuş ve varlığını sürdüren Vitis vinifera L. asma formlarına ait popülasyonların moleküler ve morfolojik karakterizasyonlarının belirlenmesi ... -
Ganos Dağlarında doğal olarak bulunan asmalara (Vitis spp.) ait genetik materyallerin toplanması ve DNA izolasyonlarının yapılması
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Kök, Demir; Şahin, Nihan; Uysal, Tamer; Orhan Özalp, Zeliha; Işın, M. Akif (2018)Ganos Dağları Trakya’nın güneyinde 40° 35’ ve 40° 52’ K ile 26° 58’ ve 27° 27’ D arasındayer almaktadır. Kuzeydoğu-Güneybatı yönünde uzanmaktadır. Tekir Dağları’nın 945 m rakımile en yüksek yeridir. 2014 yılı vejetasyon ... -
Hidroponik kültür ve fidanlık koşullarında yetiştirilen aşılı asma fidanlarının karbonhidrat ve azot içerikleri ile bağdaki tutma performansları üzerine araştırmalar
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir (2008)Bu çalışma hidroponik sistem ve arazi koşullarında üretilen fidanların bünyelerindeki karbonhidrat ve azot oranlarıyla ilişkili olarak bağ kurulacak yere dikim sonrası tutma oranları ve performanslarını araştırmak amacıyla ... -
Kozak Siyahı Üzüm Çeşidi Üzerine Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Etkisi
Bal, Erdinç; Kök, Demir; Çelik, Salih (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu araştırmada, Kozak Siyahı üzüm çeşidinde etanol, mentol ve thymol uygulamalarının soğukta muhafaza sürecinde etkinliğini belirlemek için kalite değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, etanol uygulamasında salkımlar %40 ...