Yazar "Gümüş, Tuncay" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Damacana Suların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Pompa Temizliğinin Etkisi
Demirci, Ahmet Şükrü; Gümüş, Tuncay; Demirci, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırmada, Tekirdağ ilinde tüketime sunulan 20 adet (5 marka ve her markadan 4 farklı örnek) damacana içme suyundan; tüketiciye ulaştığı anda, su pompası takıldıktan sonra ve suyun bitimine yakın 3 farklı zamanda ... -
Eritme Peynirinde Bazı Patojen Bakteriler Üzerine Farklı Baharatların İnhibisyon Etkisi
Gümüş, Tuncay; Bursa, İ. Alper (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışmada, bazı baharatların eritme peyniri içerisinde seçilmiş bazı patojen bakteriler üzerine inhibisyon etkisi araştırılmıştır. Eritme peyniri içerisine ağırlıkça % 1' lik ve %3' lük kekik, nane, anason, dereotu ve ... -
Farklı Hammaddelerden Üretilen Sirkelerin Bazı Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri
Bozdemir, Merve; Kamer, Deniz Damla Altan; Akgül, Gönül; Gümüş, Tuncay (Univ Namik Kemal, 2021)In order to examine the effect of raw material, which directly affects the composition and quality of vinegar in the production, some physicochemical properties and bioactive components of vinegars produced from different ... -
Fermente Sucukların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Gamma Işınlamanın Etkisi
Kaynarca, Gülce Bedis; Gümüş, Tuncay (Univ Namik Kemal, 2020)Heat treated sausages are not in demand by consumer although production of there are technologically more efficient. In our country, fermented sausage preferred by consumers is unfortunately a weak product in terms of ... -
Hazır Çorbalardan İzole Edilen Staphylococcus Aureus Bakterisine Karşı Propolisin İntibitör Etkisi
Apaydın, Hakan; Gümüş, Tuncay (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)In this study, microbiological quality of instant soups sold in markets and the antibiotic susceptibility of Staphylococcus aureus isolated from instant soups were examined. Total aerobic mesophilic bacteria and S. aureus ... -
Propolisin Gıda Endüstrisinde Kullanım Olanakları
Atik, Azize; Gümüş, Tuncay (2017)Son yıllarda beslenme bilincinin artmasıyla beraber doğal gıdalara olan talep artmıştır. Tüketicilerin doğal katkılar kullanılarak üretilmiş gıdaları tercih etmesi gıda üretiminde sentetik maddelere alternatif doğal madde ... -
Rheological behaviour and yield characterization of gum from local isolates: Xanthomonas hortorum pv. pelargonii and Xanthomonas axonopodis pv. begonia
Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Apaydın, Demet; Gümüş, Tuncay; Mırık, Mustafa; Arıcı, Muhammet (2019)Xanthan production capacity of local isolates X. hortorum pv. pelargonii and X. axonopodis pv. begonia were investigated by systematically changing fermentation conditions. Optimum yields were found as 11.19 g/L, 9.72 g/L ... -
Yazılı, Görsel ve Sosyal Medyada Gıda İle İlgili Bilgi Kirliliğinin Halkın Gıda Tercihi Üzerine Etkileri
Sağlam, Kübra; Gümüş, Tuncay (2019)Teknolojinin gelişmesi, sanayileşme, eğitim düzeyinin, ekonomik ve sosyal refahın artması insanların gıdalarave sağlıklı beslenmeye olan ilgisini arttırmıştır. Ancak doğru ve yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerce yapılanyanlış ...