Yazar "Gülcü, Mehmet" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Bazı Yerli Üzüm Çeşitlerinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi
Üzüm çeşitlerinin hepsinden aynı kalitede üzüm suyu üretmek mümkün değildir. Bu çalışmada ülkemizdeyetiştirilen bazı önemli üzüm çeşitlerinden elde edilen üzüm sularının fiziksel, kimyasal ve duyusalözellikleri incelenerek, ... -
Bioactive Properties of Commercial Reishi Mushroom Products in Powder Form
Demirci, Ahmet Şükrü; Sözeri Atik, Didem; Palabıyık, İbrahim; Gülcü, Mehmet (Univ Namik Kemal, 2021)Ganoderma lucidum (Reishi mushroom) has well known history of use with regards to ensuring health effects and longevity in Asian countries. Besides, it has an antioxidative protection system to protect the living organism ... -
Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Hardaliyelerin Bazı Özelliklerinde Depolama Sonunda Meydana Gelen Değişmeler
Coşkun, Fatma; Arıcı, Muhammet; Çelikyurt, Gülnaz; Gülcü, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada Malatya yöresi çeşitlerinden Siyah Üzüm kullanılmıştır. Hardaliye örnekleri geleneksel yöntemle üretilmiş, geleneksel yöntemle üretilip pastörize edilmiş, pastörize edilmiş üzüme kültür(Lactobacillus plantarum) ... -
Italia Üzüm Çeşidinde Salkımlarda Torbalama Uygulamalarının Olgunluk, Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
Ergönül, Onur; Aydın, Serkan; Özer, Cengiz; Özalp, Zeliha Orhan; Yaşasın, Ahmet Semih; Gülcü, Mehmet; Korkutal, İlknur (2021)Araştırmada Italia çeşidinde 2012 ve 2013 yıllarında üç farklıtorbalama uygulamasının (Mogul 19 g m-2, Mogul 30 g m-2 ve Tyvek)olgunluk, verim ve kalite üzerine etkileri incelenmiştir. Torbalamauygulamaları tane tutumu ... -
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
Gülcü, Mehmet; Dağlıoğlu, Figen (2018)Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ... -
Milli Koleksiyon Bağında Bulunan Çanakkale Üzüm Çeşitlerinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde, Türkiye asma genetik kaynaklarının toplanması vetanımlanması çalışmaları kapsamında kurulu bulunan Milli Koleksiyon Bağında yer alan Çanakkale ili yerelüzüm çeşitlerinden bazıları ... -
Physicochemical, Functional and Microbiological Properties of Hardaliye Beverages Produced from Different Grapes and Collected from Different Households
Coşkun, Fatma; Arıcı, Muhammet; Gülcü, Mehmet; Çelikyurt, Gülnaz; Mırık, Mustafa (Ankara Univ, Fac Agr, 2018)Twenty-three hardaliye beverage samples were collected from different regions of Kirklareli city in Turkey and five hardaliye samples were produced under laboratory conditions according to traditional methods. Total phenolic ... -
Salamuraya İşlenen Bazı Asma Yapraklarının Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Gülcü, Mehmet; Demirci, Ahmet Şükrü (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada, melezleme ıslahı sonucu elde edilmiş yeni üzüm çeşitlerimizden olan Trakya İlkeren ve Tekirdağ Çekirdeksizi asma yaprakları ile ülkemizde salamura yaprak konusunda önemli çeşitlerden olan Narince ve Yapıncak ... -
Some Technological and Functional Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated from Hardaliye
Arıcı, Muhammet; Coşkun, Fatma; Çelikyurt, Gülnaz; Mırık, Mustafa; Gülcü, Mehmet; Tokatli, Nazan (Ankara Univ, Fac Agr, 2017)Hardaliye is a lactic acid fermented beverage produced from red grape or grape juice with addition of crushed mustard seeds and benzoic acid and it is widely produced and consumed in the Thrace region of Turkey. The aim ...