Yazar "Demirci, Mehmet" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Damacana Suların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Pompa Temizliğinin Etkisi
Demirci, Ahmet Şükrü; Gümüş, Tuncay; Demirci, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırmada, Tekirdağ ilinde tüketime sunulan 20 adet (5 marka ve her markadan 4 farklı örnek) damacana içme suyundan; tüketiciye ulaştığı anda, su pompası takıldıktan sonra ve suyun bitimine yakın 3 farklı zamanda ... -
Effects of Vegetable Oils on The Quality Parameters of Red Pepper During Storage
İnanç, Ahmet Levent; Demirci, Mehmet; Alpaslan, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Sunflower, cottonseed, hazelnut, soybean and sesame oils at the concentration of 0, 2, 4 or 6 g/100g red pepper were added into red pepper to determine the effects of the oils on color and oxidative stability during ... -
Fitokimyasal Kaynağı Elma Posası
Erdoğan, Serkan Seçil; Demirci, Mehmet (2015)Meyve işleme sanayinin kabuklar, çekirdekler, tohumlar gibi yüksek miktarlarda atık materyalleri mevcuttur. Atıkların ortadan kaldırılması genellikle problem teşkil eder. Atıklar antimutajenik, kalp koruyucu, antibakteriyel, ... -
The Relationship Between Some Physico-Chemical, Microbiological Characteristics and Electrical Conductivity of Milk Stored at Different Temperature
Kaptan, Binnur; Kayışoğlu, Serap; Demirci, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)In this research; electrical conductivity ( EC ), pH, lactic acid and total bacteria content of milk were determined. During the storage period at two different temperatures, pH decreased, but lactic acid content and ... -
Trakya Bölgesinde üretilen çeşitli süt ürünlerinin nitrat ve nitrit düzeylerine göre kemometrik yöntemlerle sınıflandırılması
Bu araştırma ile Türkiye süt ürünleri üretiminde önemli bir yeri olan Trakya Bölgesinde iki üretim yılı süresince üretilen beyaz peynir (28 adet), kaşar (19 adet), eritme peyniri (1 adet), yoğurt (16 adet), çiğ süt (5 adet) ...