Yazar "Bal, Erdinç" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Derim sonrası UV-C ve etanol uygulamalarının Red Globe üzüm çeşidinin kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri
Bal, Erdinç; Torçuk, Ali İzzet; Kök, Demir (2018)Bu çalışma, ‘Red Globe’ üzüm çeşidinin soğukta muhafazası üzerine farklı dozlardaUV-C ışını uygulamaları ve etanol buhar pedlerinin tekli veya kombinasyonlarının,ticari olarak kullanılan kükürt dioksit (SO2) jeneratörü ile ... -
Determination of phytochemical properties in genetic materials collected from grapevines (Vitis spp.) found in natural flora of ganos mountains
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasin, A.S. (Namik Kemal University - Agricultural Faculty, 2018)Natural flora of Ganos Mountains in the Thrace region has an old and well-established viticulture and is a spreading area of natural hybrids. This research was performed to determine properties of grape and cluster and ... -
The Effect of Some Postharvest Applications on Storage Performance of Autumn Giant Plum Cultivar
Dursun, Feyza Nur; Bal, Erdinç (2020)In this study, the effect of postharvest salicylic acid (2 mM), oxalic acid (5 mM), putrescine (2 mM) and calcium (4% CaCl2) applications on storage performance of Autumn Giant plum fruit were investigated. After applications, ... -
Effects of Foliar Seaweed and Humic Acid Treatments on Monoterpene Profile and Biochemical Properties of cv. Riesling Berry (V. vinifera L.) Throughout the Maturation Period
Kök, Demir; Bal, Erdinç (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)This study has been conducted to find out the effects of foliar treatments of seaweed (SW) and humic acid (HA) on cv. Riesling wine grape throughout ripening period from veraison period to harvest period at 15 days of ... -
Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi
Akdemir, Serap; Bal, Erdinç (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırmanın amacı; soğuk depo sıcaklık ve bağıl nemindeki farklılıkların kasa içinde ortam özellikleri üzerindeki etkisini saptamaktır. Araştırmada deneysel bir soğuk depoda elma depolanmıştır. Sıcaklık ve bağıl nem, ... -
Extension of the Postharvest Life of Nectarine Using Modified Atmosphere Packaging and Potassium Permanganate Treatment
Bal, Erdinç (2018)The effects of combinations of modified atmosphere packaging (MAP) with potassiumpermanganate (KMnO4) based ethylene scrubbers on the storage life and fruit quality ofnectarine (Prunus persica cv. Bayramiç Beyazı) were ... -
Farklı dönemlerde derimi yapılan hosui asya armut (Pyrus pyrifolia) çeşidinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi
Bal, Erdinç (2018)Bu çalışma ile farklı olgunluk aşamalarında derimiyapılan Hosui Asya Armut (Pyrus pyrifolia) çeşidimeyvelerinin 0-1 °C sıcaklık ve %90±5 oransal nemkoşullarında 3 ay süreyle depolanarak bazı fizikselve biyokimyasal kalite ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Asmalardan (Vitis Spp.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasın, A.Semih (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Trakya bölgesinde yer alan Ganos Dağları doğal florası eski ve köklü bir bağcılık kültürüne sahip olup, burası doğal melezlerin yayılım alanıdır. Bu araştırma 2014 yılı vejetasyon döneminde Türkiye’nin Trakya bölgesi Ganos ... -
Hasat sonrası putresin ve salisilik asit uygulamalarının kirazın sogukta muhafazası üzerine etkisi
Bal, Erdinç (2012)Bu çalısmada hasat sonrası putresin ve salisilik asit uygulamalarının 0900 Ziraat kiraz çesidinin sogukta muhafaza süresi ve kalite özellikleri üzerine etkileri arastırılmıstır. Bu amaçla hasat edilen meyvelere daldırma ... -
Hasat sonrası UV-C uygulamalarının Giant Erik çeşidinin meyve kalitesi ve soğukta muhafazası üzerine etkileri
Bal, Erdinç; Çelik, Salih (2008)Bu çalışmanın amacı, farklı dozdaki UV-C ışın uygulamalarının Giant Erik çeşidinin meyve kalitesi ve soğukta muhafaza süresi üzerine etkinliğinin belirlenmesidir. Meyvelere 50 ve 100 cm mesafeden 5, 10 ve 20 dakika süre ... -
Hasat Sonrası UV-C ve Yenilebilir Yüzey Kaplama Uygulamalarının Kiraz Meyve Kalitesi ile Muhafaza Süresi Üzerine Etkileri
Koçak, Hanifi; Bal, Erdinç (2017)Bu çalışmada, 0900 Ziraat kiraz çeşidine ait meyvelere hasat sonrası MAP, UV-C ve yenilebilir yüzey kaplama uygulamaları yapılarak, kiraz meyve kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri araştırılmıştır. Yapılan uygulamalar ... -
Influence of Chitosan-Based Coatings with UV Irradiation on Quality of Strawberry Fruit During Cold Storage
Bal, Erdinç (2019)The objective of this work was to determine the effects of UV-C and chitosan coatings, alone orin conjunction, on the quality of strawberry fruit during storage. The treated fruits were examinedfor weight loss, respiration ... -
Kozak Siyahı Üzüm Çeşidi Üzerine Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Etkisi
Bal, Erdinç; Kök, Demir; Çelik, Salih (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu araştırmada, Kozak Siyahı üzüm çeşidinde etanol, mentol ve thymol uygulamalarının soğukta muhafaza sürecinde etkinliğini belirlemek için kalite değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, etanol uygulamasında salkımlar %40 ... -
Maintenance of Physicochemical Qualities of Nectarine Fruits During Cold Storage Using Ultrasonic Treatment with Salicylic Acid
Bal, Erdinç (2020)This study was carried out to retain the high quality of nectarine cv. ‘Venus’ fruits during the cold storage. In the study, fruits were treated with ultrasonic and salicylic acid (1 and 2 mM) separately or in combination ... -
Modifiye Atmosfer Paketleme ile Potasyum Permanganat Uygulamalarının J.H.Hale Şeftali Çeşidinin Muhafazası Üzerine Etkileri
Bal, Erdinç (2016)Araştırmada, J.H.Hale çeşidi şeftali meyvelerinde potasyum permanganat ve modifiye atmosfer paket (MAP) uygulamasının muhafaza süresi ve kalite üzerine etkileri araştırılmıştır. Birinci grup meyvelere sadece MAP uygulaması ... -
Soğukta Muhafaza Edilen Brokoli Çeşitlerinin (Brassica oleracea L., var. italicacvs. Belstar ve Beaumont) Depolama Süresi ve Kalite Özellikleri Üzerine Modifiye Atmosfer Paketlemenin Etkisi
Polat, Serdar; Bal, Erdinç (2017)Bu çalışmada, Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen Belstar ve Beaumont brokoli çeşitlerinin soğukta muhafaza süresi ve kalite özellikleri üzerine modifiye atmosfer paketlemenin (MAP) etkileri araştırılmıştır. Ambalajlanan ... -
Yeni Islah Edilen Bozbey Üzüm Çeşidinin Soğukta Depolamaya Uygunluğunun Belirlenmesi
Torçuk, Ali İzzet; Bal, Erdinç (2018)Bu çalışmada, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce melezleme ıslahı yöntemiyle yenielde edilen Bozbey üzüm çeşidinin soğukta muhafazaya uygunluğunun belirlenmesi amacıyla, herhangibir uygulama yapılmadan ... -
Yeni Islah Edilen Tekirdağ Sultanı Üzüm Çeşidinin Farklı Ambalaj Materyalleri ile Soğukta Depolamaya Uygunluğunun Belirlenmesi
Bu çalışmada, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce melezleme ıslahı yöntemiyle yeni elde edilen Tekirdağ Sultanı üzüm çeşidi meyvelerinin soğukta muhafazaya uygunluğu araştırılmıştır. Ambalaj materyali olarak ... -
Yenilebilir Kaplama Uygulamalarının Trabzon Hurması (Diospyros kaki L.) Muhafazasına Etkileri
Bal, Erdinç; Zilci, Mustafa (2022)Bu çalışmada, Fuyu Trabzon hurması çeşidine ait meyvelere hasat sonrası Guar gam yüzey kaplama uygulamalarının (0, %1, %2 ve %3) meyve kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri araştırılmıştır. Uygulamalar sonrasında ...