Yazar "Aktaş, Türkan" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Çeltik Saplarının Gazlaştırılması Amacıyla Laboratuvar Tipi Bir Gazlaştırıcının Geliştirilmesi ve Denenmesi
Aktaş, Türkan; Dalmış, İbrahim Savaş; Tuğ, Serkan; Dalmış, Figan; Kayişoğlu, Birol (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışma kapsamında, Trakya Bölgesi’nde yoğun olarak yetiştirilen çeltik bitkisinin hasattan sonra tarlada kalan saplarının gazlaştırılarak enerji içeriklerinin değerlendirilmesi için laboratuvar tipi bir gazlaştırıcı ... -
Drying of sliced vegetables pretreated with sugar solutions
Steam blanching (3-4 minutes) followed by soaking into trehalose-maltosyltrehalose mixture solutions for 10 minutes was found to be a very effective pretreatment method for drying of sliced vegetables (potatoes and carrots). ... -
Effects of Different Drying Methods on Drying Kinetics and Color Parameters of Strawberry Tree (Arbutus unedo L.) Fruit
Aktaş, Türkan; Orak, Hakime Hülya; Şahin, Füsun Hastürk; Ekinci, Neslihan (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Changing of drying kinetics and color parameters of strawberry tree fruits that were notreated (NPT), ethyl oleate pretreated (EO) and water blanched at 80 ºC (WB) for one minute were evaluated during hot air drying at 50 ... -
Effects of different drying techniques on some nutritional components of tomato (lycopersicon esculentum)
In this research, four drying techniques were applied for tomato (Lycopersicon escuientum) namely, hot air drying using tunnel type dryer, vacuum drying, freeze drying and sun drying and changes of food components of the ... -
The Effects of Olive Pomace Ash on the Color Change of the Composite Material and Its Mechanical Properties
The purpose of this study is to apply olive pomace ash (Prina ash), which is the remainingpulp after the pressing of olives, to a plastic material. Prina particles transformed intothe ash were mixed in Polypropylene (PP) ... -
Farklı Önişlemlerin ve Vakum Kurutma Yönteminin Domatesin Kuruma Karakteristikleri ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
Şahin, Füsun Hastürk; Ülger, Poyraz; Aktaş, Türkan; Orak, Hakime Hülya (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada, farklı önişlemlerin ve iki farklı sıcaklık derecesinde, vakum altında kurutmanın dilimlenmiş domatesin kurutma karakteristiklerine ve bazı kalite kriterlerine etkisi araştırılmıştır. Tüm kurutma yöntemlerinde ... -
Kivi Meyvesinin İnce Tabaka Kurutma Karakteristiklerinin ve Sorpsiyon Özelliklerinin Saptanması
Diken, B.; Eremkere, M.; Demirtaş, Gülizar; Kayişoğlu, B.; Aktaş, Türkan (TUBITAK, 2020)Drying process is one of the methods used to supply consuming of fruits and vegetables out of the harvesting period and to preserve the market value. In this research, kiwi fruit, which is rapidly growing of its production ... -
Komatsuna (Brassica Rapa L. Var. Perviridis) Bitkisine Ait Bazı Fiziko-Mekanik ve Yapısal Özelliklerin Belirlenmesi
Açıkgöz, Funda Eryılmaz; Aktaş, Türkan; Şahin, Füsun Hastürk (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu araştırmada Türkiye için yeni bir sebze olan Uzak Doğu kökenli komatsuna (Brassica rapa L. var. perviridis) bitkisinin yenilen kısımları olan sap ve yapraklarına ait bazı fiziksel özellikler (yaprak alanı, ortama yaprak ... -
Laboratuvar Tipi Gazlaştırıcılar İçin PLC Tabanlı Prototip Veri Toplama Ve Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi
Aktaş, Türkan; Kayişoğlu, Birol; Figen Dalmış; Serkan Tuğ; İ. Savaş Dalmış (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada farklı tip gazlaştırıcılar üzerine monte edilerek gazlaştırma süreçlerinin izlenmesini sağlayacak PLC kontrollü bir veri toplama ve kontrol sistemi gerçekleştirilmiştir. Sistem, modüler yapıda olup genişletilmeye ... -
Mekanik Hasar Düzeyinin Domatesin Solunum ve Kuru Madde Miktarı Üzerine Etkisi
Öztürk, Samet; Aktaş, Türkan (Univ Namik Kemal, 2021)Basic aims of this research are determination of effects of medium temperature and mechanical damage that can be occurred due to postharvest processes of CO2 production amount of tomato by using static measurement method ... -
A Prototype Downdraft Gasifier Design with Mechanical Stirrer for Rice Straw Gasification and Comparative Performance Evaluation for Two Different Airflow Paths
Dalmış, İbrahim Savaş; Kayişo?lu, Birol; Tuğ, Serkan; Aktaş, Türkan; Durgut, Mehmet Recai; Durgut, Figen Tasci (Ankara Univ, Fac Agr, 2018)In this research, a prototype downdraft throatless gasifier was designed with a mechanical stirrer. The gasifier was designed for gasification of rice straw pellets. The diameter of the reactor was 350 mm and a nominal ... -
Sultani Çekirdeksiz Üzüm Çeşidinde Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kurutma Kinetiği, Enerji Tüketimi ve Ürün Kalitesi Açısından İncelenmesi
Karacabey, E.; Aktaş, Türkan; Taseri, L.; Uysal Seçkin, Gamze (Namik Kemal University - Agricultural Faculty, 2020)Sultana Seedless grape samples were dried using hot air and microwave methods in different temperature and power levels with untreated conditions and drying kinetics and energy consumption values based on method were ... -
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Üzüm Suyu İşleme Tesis Çatısına Uygulanabilecek Fotovoltaik Tasarımların Teknik, Ekonomik ve Çevresel Açılardan Analizi
Eremkere, M.; Aktaş, Türkan (TUBITAK, 2020)Renewable energy sources should be expanded instead of fossil energy sources due to their environmental damage and exhaustion property. Especially, unused roof areas in agricultural production plants are good options for ... -
Türkiye Koşullarında Üretilen Biyodizelin Bazı Özelliklerinin Standartlara Uygunluğunun ve Yakıt Püskürtme Miktarı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Güven, Özgür; Aktaş, Türkan; Kılıç, Erdal (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışmada, ülkemizde üretilen biyodizelin reolojik özelliklerinden biri olan viskozite değerleri ve bunun yanında motor performans eğrilerine doğrudan etkili olan özelliklerden biri olan özgül ağırlık değerleri ... -
Zeytin Pirinasının Mikrodalga Enerjisi Kullanılarak Kurutulması ve Uygun İnce Tabaka Modelinin Belirlenmesi
Çelen, Soner; Aktaş, Türkan; Karabeyoğlu, Sencer Süreyya; Akyıldız, Aylin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışmada mikrodalga fırında pirinanın ince tabaka kuruma kinetiği incelenmiştir. 7mm, 9mm ve Umm kalınlıktaki pirina örnekleri; 90, 180, 360 ve 600W (2450 MFiz) çıkış güçlerinde mikrodalgada kurutulmuş ve zamana bağlı ...