Yazar "Özdüven, Mehmet Levent" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Bakteriyel İnokulantların Çavdar (Secale cereale L.) Hasılı Silajlarında Fermantasyon, Aerobik Stabilite ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
Bu çalışma laktik asit bakterileri ve laktik asit bakterileri+enzim karışımı inokulantlarının, çavdarhasılı silajlarının fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve yem değeri üzerindekietkilerinin saptanması ... -
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
Özdüven, Mehmet Levent; Koç, Fisun; Polat, Cemal; Coşkuntuna, Levend; Başkavak, Seda; Şamlı, Hasan Ersin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
Bazı Parlak Brom (Bromus catharticus Vahl.) Hatlarında Farklı Olgunlaşma Dönemlerinin Ot Verimi ve Yem Değeri Etkisi Üzerine Bir Ön Çalışma
Amaç: Bu çalışmanın amacı; Tekirdağ ekolojik koşullarında farklı olgunlaşma zamanlarında hasat edilen bazı parlak brom hatlarının ot verimleri, besin madde içerikleri, nispi yem değeri ve in vitro sindirilebilir organik ... -
Bazı tritikale çeşitlerinde farklı olgunlaşma dönemlerinin silolamada fermantasyon özellikleri ve yem değeri üzerine etkileri
Bu çalışma, farklı olgunlaşma dönemlerinde hasat edilen bazı tritikale çeşitlerinin (Karma, Presto ve Tatlıcak-97) fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro sindirilebilir organik ... -
Çeşitli Ticari Karışımların Ayçiçeği Silajlarında Kullanılabilme ISSN:1307-3311 Olanağı, Silaj Kalitesi, İn-Vitro Sindirilebilirlik ve Mikroorganizma Profili Üzerine Etkileri
Bu çalışma, ticari asit karışımlarının silaj katkı maddesi olarak ayçiçeği silajında kullanılmasının kimyasal kompozisyon, lactobacillus, maya ve küf içeriği ile organik madde sindirilebilirliği üzerine etkilerini belirlemek ... -
The Effects of Bacterial Inoculants and/or Enzymes on the Fermentation, Aerobic Stability and in vitro Dry and Organic Matter Digestibility Characteristics of Triticale Silages
Özdüven, Mehmet Levent; Kurşun Önal, Zeynep; Koç, Fisun (Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2010)This study was carried out to determine the effects of lactic acid bacteria inoculant, enzymes and lactic acid bacteria inoculant-enzymes mixture on the fermentation, cell wall content, aerobic stability and in vitro dry ... -
Effects of inoculant preparation time and doses on fermentation and aerobic stability characteristics of the second crop maize silages
Mutlu, Yurdanur; Koç, Fisun; Özdüven, Mehmet Levent; Coşkuntuna, Levend (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)This study was carried out to determine the effects of inoculant preparation time and doses on fermenta tion and aerobic stability characteristics of the second crop maize ensiled under laboratory conditions. Maize was ... -
The Effects of Lactic Acid Bacteria and Enzyme Mixture Inoculants on Fermentation and Nutrient Digestibility of Sunflower Silage
Özdüven, Mehmet Levent; Koç, Fisun; Polat, Cemal; Coşkuntuna, Levent (Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2009)This study was carried out to determine the effects of lactic acid bacteria and lactic acid bacteria+enzyme mixture inoculants as silage additives, on the fermentation and nutrient digestibility in lambs fed sunflower ... -
The Effects of Lactic Acid Bacteria and Enzyme Mixture Inoculants on Silage Fermentation Characteristics and Feed Values of Silage Prepared from Alfalfa Harvested at Different Maturities
This study was carried out to determine the effects of lactic acid bacteria+ enzyme (LAB+E)inoculants on the fermentation characteristics and feed values of silages prepared from alfalfaharvested at three maturity stages. ... -
The effects of lactic acid bacteria+enzyme mixture silage inoculant on wheat silage
Başkavak, Seda; Özdüven, Mehmet Levent; Polat, Cemal; Koç, Fisun (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)This study was carried out to determine the effects of a commercial lactic acid bacteria+enzyme inoculants used as silage additive on the fermentation, crude nutritient contents, cell wall fractions and in vitro dry and ... -
The Effects of Lactic Acid Bacterial Inoculants on the Fermentation and Aerobic Stability of Sunflower Silages
Özdüven, Mehmet Levent; Tepeli, Cenk; Okuyucu, Berrin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)This study was carried out to determine the effects of homofermentative and/or heterofermentative lactic acid bacteria inoculants on the fermentation, aerobic stability and in vitro organic matter digestibility characteristics ... -
Effects of prepartum treatment with monensin or propylene glycol mixed with concentrate on milk yield and blood NEFA and BHBA levels in dairy cows
Mecitoglu, Zafer; Çetin Kasap, Sevim; Özdüven, Mehmet Levent; Özder, Muhittin; Kennerman, Engin (Scientific Technical Research Council Turkey-Tubitak, 2017)Sixty multiparous Holstein-Friesian dairy cows made up the study sample. Group M (n = 20) received 300 mg/day monensin (Kexxtone, Elanco) for 21 days prior to the expected calving date. Group PGC (n = 20) received propylene ... -
The Effects of Wet Brewers Grain-Whole Plant Sunflower Mixture Silages on Fermentation Characteristics and Nutrient Digestibility in Lambs
Özdüven, Mehmet Levent; Ogun, S. (Univ Namik Kemal, 2006)This study was carried out to examine some quality characteristics and nutrient digestibility of wet brewers grain with whole plant sunflower mixture silages. Treatments were wet brewers grain, whole plant sunflower, %50 ... -
Farklı Düzeylerde Laktik Asit Bakterileri ile Enzim İlavesinin Yaş Bira Posası Silajlarında Fermantasyon, Aerobik Stabilite ve in vitro Sindirim Üzerine Etkileri
Okuyucu, Berrin; Özdüven, Mehmet Levent; Koç, Fisun (Kastamonu Univ, Orman Fak, 2018)This study was carried out to determine the effect of lactic acid bacteria+enzyme (LAB+E) mixture inoculants on the fermentation, aerobic stability, and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of wet brewers grain ... -
Farklı Fenolojik Dönemlerdeki Otlatmanın Ekmeklik Buğday ve Tritikalenin Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi
Balkan, Alpay; Özdüven, Mehmet Levent; Nizam, İlker; Teykin, Eyüp Erdem; Tuna, Metin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışma, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü uygulama arazisinde iki yıl (2003-04 and 2004-05) süreyle yürütülmüştür. Araştırmada, iki ekmeklik buğday ve iki tritikale çeşidinin verim ... -
Farklı Kullanım Geçmişine Sahip Doğal Meralarda Yem Kalitesinin Büyüme Mevsimindeki Değişimi
Bu araştırma, Tekirdağ Karahisarlı köyünün otlanan, korunan ve sürülüp terkedilen meralarında iki yıl süreyle (2010 ve 2011) yürütülmüştür. Meraların her birinde 30x20 m (600 m2) 4'er örneklik alan içerisinde belirlenen 4 ... -
Farklı Ortam Sıcaklıklarında Organik Asit Kullanımının Fiğ-Tahıl Silajlarında Fermantasyon Gelişimi ve Aerobik Stabilite Üzerine Etkileri
Koç, Fisun; Coşkuntuna, Levend; Özdüven, Mehmet Levent; Coşkuntuna, Arzu (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırma, organik asit kullanımının farklı ortam sıcaklıklarında, fiğ-tahıl silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi ... -
Mısır Silajlarında Saha Şartlarında Aerobik Stabilite Süresince Mikrobiyal Kompozisyondaki Değişikliklerin Termal Kamera Görüntüleme Tekniği ile Değerlendirilmesi
Koç, Fisun; Özdüven, Mehmet Levent; Demirci, Ahmet Şükrü; Şamlı, Hasan Ersin (Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2018)The aim of the study was to find a correlation between microbial and chemical composition of silage during the feed-out phase and some easily measurable parameters to enable technicians and farmers to quantify the extent ... -
Mısır ve Buğday Silajlarının Termal Kamera Görüntüleme Tekniği Kullanılarak Aerobik Stabilitesinin Değerlendirilmesi
Araştırmanın materyalini 75 günlük fermantasyon dönemi sonrasında açılan mısır ve buğday balya silajlarıoluşturmuştur. Silaj örnekleri her muamele grubunda 3’er tekerrür olmak üzere 7-8 oC, 24-25oC ve 32-33oCsıcaklıklarda ... -
Sodyum diasetat ilavesinin yonca silajlarının fermantasyon özellikleri, kimyasal kompozisyonu ve aerobik stabilitesi üzerine etkisi
Bu araştırma, sodyum diasetat (SDA) kullanımının yonca silajlarında fermantasyon özellikleri,kimyasal kompozisyonu ve aerobik stabilitesi üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür.Araştırmada kullanılan yonca ...