Yazar "Çelikyurt, Gülnaz" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Farklı Tarım Artığı Ürünlerden Fungal ve Bakteriyel α-Amilaz Enzimi Üretiminin Optimizasyonu
Velioğlu, Hasan Murat; Çelikyurt, Gülnaz (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada bakteriyel ve fungal alfa amilaz üretimi cevap yüzeyi yöntemi ile modellenmiştir. Üretimde besin bileşeni olarak süne zararı görmüş buğday ve kırık pirinç kullanılmıştır. Elde edilen model denklemlerine ait ... -
Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Hardaliyelerin Bazı Özelliklerinde Depolama Sonunda Meydana Gelen Değişmeler
Coşkun, Fatma; Arıcı, Muhammet; Çelikyurt, Gülnaz; Gülcü, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada Malatya yöresi çeşitlerinden Siyah Üzüm kullanılmıştır. Hardaliye örnekleri geleneksel yöntemle üretilmiş, geleneksel yöntemle üretilip pastörize edilmiş, pastörize edilmiş üzüme kültür(Lactobacillus plantarum) ... -
Fındık Zarının Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı
Velioğlu, Serap Duraklı; Güner, Kadir Gürbüz; Velioğlu, H. Murat; Çelikyurt, Gülnaz (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Fındık zarı, fındık tanesini tamamen saran ve iç fındığın kavrulması sırasında yan ürün olarak açığa çıkan ince ve kahverengi perisperm tabakasıdır. Fındık zarının antioksidan kapasitesi yüksek olup, diyet lif olarak da ... -
Physicochemical, Functional and Microbiological Properties of Hardaliye Beverages Produced from Different Grapes and Collected from Different Households
Coşkun, Fatma; Arıcı, Muhammet; Gülcü, Mehmet; Çelikyurt, Gülnaz; Mırık, Mustafa (Ankara Univ, Fac Agr, 2018)Twenty-three hardaliye beverage samples were collected from different regions of Kirklareli city in Turkey and five hardaliye samples were produced under laboratory conditions according to traditional methods. Total phenolic ... -
Some Technological and Functional Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated from Hardaliye
Arıcı, Muhammet; Coşkun, Fatma; Çelikyurt, Gülnaz; Mırık, Mustafa; Gülcü, Mehmet; Tokatli, Nazan (Ankara Univ, Fac Agr, 2017)Hardaliye is a lactic acid fermented beverage produced from red grape or grape juice with addition of crushed mustard seeds and benzoic acid and it is widely produced and consumed in the Thrace region of Turkey. The aim ...