ORCID "12969" WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu için listeleme
-
Bazı Böcek Türlerinin Yemlerde Kullanım Olanakları
Sabuncuoğlu, Kübra Melis; Korkmaz Turgud, Fidevs; Şamlı, Hasan Ersin (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, larva dönemindeki un kurdu (Tenebrio molitor), buffalo kurdu (Alphitobius diaperinus) ve morio kurdunun (Zophobas morio) temel besin madde içerikleri ile yağ asidi metil ester kompozisyonunun gaz kromotografik ... -
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
Özdüven, Mehmet Levent; Koç, Fisun; Polat, Cemal; Coşkuntuna, Levend; Başkavak, Seda; Şamlı, Hasan Ersin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
Effects of Storage Time And Temperature on Egg Quality Parameters and Electrical Conductivities of Eggs
Okur, Aylin Ağma; Şamlı, Hasan Ersin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)The aim of the present study was to examine the effects of storage time and storage temperature on the main quality parameters and electrical conductivities of eggs. Eggs from BovansMWhite hens were subjected to various ... -
Effects Of Sweet Apricot Kernel Meal On Performance And Intestinal Microbiota In Broiler Chickens
Şamlı, Hasan Ersin; Terzioğlu, Merve; Okur, Aylin Ağma; Koç, Fisun; Şenköylü, Nizameddin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Yürütülen bu çalışma ile kayısı çekirdeği küspesinin (KÇK) etlik piliç performansı ve bağırsak mikrobiyotası üzerine etkilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Denemede, tel kafeslerde yetiştirilen yüz yirmi adet etlik ... -
Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi
Şamlı, Hasan Ersin; Onarbay, O.N. (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Yürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının hayvan beslemede kullanılan soya küspesi ve balık ununun bazı özellikleri üzerindeki etkileri mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmiştir. ...