Kategori "Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı" WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu İçin Listeleme
Toplam kayıt 235, listelenen: 121-140
-
Karamenderes havzası topraklarında bazı ağır metallerin (Cr, Ni, Pb) kirliliğinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu çalışmada Çanakkale ili Karamenderes Havzası tarım alanlarında bazı ağır metallerin kirlilik düzeyleri araştırılmıştır. Bu amaçla havzada 80 farklı noktadan toprak örneği alınmıştır. Alınan toprak örneklerinde ekstrakte ... -
Kent Ormanlarının Rekreasyonel Kullanımı ve Yerel Halkın Farkındalığı: Edirne Kent (İzzet Arseven) Ormanı Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Kent ormanları; kent alanı içinde veya çevresinde yer alan ve insanlara rekreatif olanaklar sunabilen doğal ve yeşil alanlardır. Dolayısıyla da toplumun fizyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda ... -
Kocaeli İli İzmit İlçesi Park ve Bahçelerindeki Bazı Süs Bitkilerinin Beslenme Durumlarının Bitki Analizleriyle Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışmada önceden belirlenmiş olan Fianımeli (Lorıicera nidita), Manolya (Magnolia grandiflora), Ortanca (Hydrangea macrophylla), Gül (Rosa odaorata) ve Zakkum (Nerium oleander) süs bitkilerinden ve 10 farklı parktan ... -
Komatsuna (Brassica Rapa L. Var. Perviridis) Bitkisine Ait Bazı Fiziko-Mekanik ve Yapısal Özelliklerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu araştırmada Türkiye için yeni bir sebze olan Uzak Doğu kökenli komatsuna (Brassica rapa L. var. perviridis) bitkisinin yenilen kısımları olan sap ve yapraklarına ait bazı fiziksel özellikler (yaprak alanı, ortama yaprak ... -
Kozak Siyahı Üzüm Çeşidi Üzerine Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu araştırmada, Kozak Siyahı üzüm çeşidinde etanol, mentol ve thymol uygulamalarının soğukta muhafaza sürecinde etkinliğini belirlemek için kalite değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, etanol uygulamasında salkımlar %40 ... -
Küçük Sulama Şebekelerinde Performans Değerlendirmesi: Trakya Bölgesi Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Günümüzde arazi ve su kaynaklarına olan demografik baskının artması ve su kaynaklarının sürdürebilir olma niteliklerinin gün geçtikçe tehlikeye girmesi, su kaynakların etkin kullanımı ihtiyacını arttırmaktadır. Gıda ... -
Kırklareli Koşullarında Yem Bezelyesi (Pisum arvense L.) – Buğday’ ın (Triticum aestivum L.) Farklı Karışım Oranları ve Biçim Zamanlarının Ot Verimi ve Kalitesine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu araştırma; Kırklareli koşullarında güz dönemi ekilişlerinin yem bezelyesi (Pisum arvense L.) + buğday (Triticum aestivum L.) karışımlarında, karışım oranları ve biçim zamanlarının kuru ot verimi ile kalitesi üzerine ... -
Kırsalda Kadının Geleneksel Gıda Üretimi ve Pazarlama İstekliliği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada Trakya Bölgesinde, geleneksel gıda üretimi konusunda özellikle çiftçi ailelerinde kadınların aktif çalışmalarının sağlanmasında geleneksel gıda üretim ve pazarlama istekleri araştırılmıştır. Araştırma sonucunda ... -
Kıyı Şeridi Rekreasyon Potansiyelinin Belirlenmesinde Bir Yöntem Uygulaması: Tekirdağ Merkez İlçe Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Tekirdağ coğrafi konumu ile ülkemizi Avrupa’ya bağlayan geçiş bölgesi üzerinde yer almaktadır. Doğal, kültürel, tarihi zenginlikleri ile dikkati çeken Tekirdağ ili kıyı şeridi çok yoğun bir kullanıma sahiptir. Günümüzde ... -
Laboratuvar Tipi Gazlaştırıcılar İçin PLC Tabanlı Prototip Veri Toplama Ve Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada farklı tip gazlaştırıcılar üzerine monte edilerek gazlaştırma süreçlerinin izlenmesini sağlayacak PLC kontrollü bir veri toplama ve kontrol sistemi gerçekleştirilmiştir. Sistem, modüler yapıda olup genişletilmeye ... -
Lapseki’de Yetiştirilen 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Kalite Özellikleri Ve Ekolojik Faktörler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Çalışma, Lapseki yöresinde son yıllarda önemi gittikçe artan 0900 Ziraat kiraz çeşidinin kalite özellikleri ve kaliteyi etkileyen ekolojik faktörleri belirlemek amacıyla 2004-2005 yılları arasında yürütülmüştür. Bu amaçla ... -
Lilium candidum L.'da In vitro Mikroçoğaltım ve Alkaloidler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada in vitro koşullarda mikroçoğaltım yöntemleriyle üretilen Akzambak (Lilium candidum L.) soğanlarında gelişimin gözlendiği dönemden itibaren 3 farklı dönemde (1., 2. ve 3. ay sonunda) soğancıklardan örnek alımı ... -
Mahalle Parklarının Peyzaj Tasarım ve Kullanım Kriterleri Açısından İrdelenmesi: İstanbul-Şişli Örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu çalışmanın hipotezini; "bir mahalle parkı; erişilebilir, görsel açıdan zengin, birçok fonksiyonu bir arada barındıran, farklı kullanıcı gruplarına hitap eden, içinde bulunduğu alanın yerel özelliklerini yansıtan, çevrenin ... -
Managing Genetic Variation to Conserve Genetic Diversity in Goats and Sheep
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Domestic goat and sheep populations maintained for many generations with small numbers of male and female parents, or declining in total numbers, not only endure accumulated genetic drift but also a steady rise in inbreeding, ... -
Marmara Denizi balıkçılığının sosyo-ekonomik yapısı ve deniz ürünleri pazarlaması: Tekirdağ ili sahil şeridi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Marmara Denizinin tamamı Türkiye sınırları içerisinde yer alan bir iç deniz özelliği taşımaktadır. Çevresinde yoğun yerleşim alanları ile endüstri bölgelerinin bulunması nedeniyle giderek artan bir çevre ve deniz kirliliği ... -
Marmara Denizi’nde Deniz ürünleri pazarlaması: İstanbul ili sahil şeridi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Marmara denizi; palamut, lüfer vb balıkların göç yolların in merkezinde olduğu için özel bir karaktere sahiptir. İstanbul İli ise yoğun nüfusu ile iş, turizm, kültür vb konularında ülkenin merkezi olması nedeniyle balık ... -
Merlot Üzüm Çeşidinde Yaprak Gübresi Uygulamasının Verim ve Şıra Kalitesi Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışma 2007-2008 yıllarında ülkemizin ve Marmara Bölgesinin önemli bir bağcılık merkezi olan Tekirdağ iline bağlı Şarköy ilçesinde, hafif alkalin ve kireçli toprak koşullarında yetiştirilen Merlot şaraplık üzüm çeşidi ... -
The Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdag
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be ... -
Mikrodalga Bantlı Kurutucunun Gıda Kurutmada Kullanılabilirliği ve Modellenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada yeni bir teknoloji olan mikrodalga bantlı kurutucunun gıda ürünlerinde kullanılabilirliği 1mm, 2mm ve 3mm dilimlenen patates örneklerinde araştırılmıştır. Kurutma işlemleri, 1500W ve 2100W güçlerinde ve 0,175, ... -
Morphometrics as a Tool for the Study of Genetic Variability of Honey Bees
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)This study was conducted to determine whether the classical morphometric method is a good tool for investigating biodiversity of honey bee or not. The research material was consisted of the worker bee samples collected ...