Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Effects of hot air and freeze drying methods on antioxidant activity, colour and some nutritional characteristics of strawberry tree (Arbutus unedo L) fruit
(Sage Publications Ltd, 2012)
Antioxidant activity, colour and some nutritional properties of hot air and freeze-dried strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruits were investigated. Additionally, the effects of two pre-treatments, namely ethyl oleate and ...
The effects of different drying methods on drying kinetics and color parameters of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruit
(2012)
In this study, changing of drying kinetics and color parameters of halved and whole strawberry tree fruits were evaluated by using hot air drying at 50 °C, 60 °C and 70 °C and vacuum drying at 60 °C, 70 °C and 80 °C. Fruits ...
Soğuk hava depolarında ortam koşullarının hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) ile modellenmesi
(2012)
Bu araştırmanın amacı, bir test odasında sıcaklık ve nem dağılımını incelemek ve tarımsal ürünlerin daha uzun sürelerle ekonomik olarak saklanabilmesi için önerilerde bulunmaktır. Araştırmada, deneysel ölçümler ve hesaplamalı ...
Merkezi köy süt sağım tesislerinin uygulanabilirliği
(2012)
Bu çalışmada, geleneksel yöntemlerle sağımların gerçekleştiği üç köyde kooperatif ve süt birliği çatısı altında merkezi köy sağım tesisinin kurulması amaçlanmıştır. Bu amaçla, ineklerin kurulan sağım tesisinde sağımları ...