Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
H2O2'nin Bazı Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Genotiplerinde Bazı Fide Dönemi Özelliklerine Etkisi
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ, 2018)
The aim of this research was to determine the effect of oxidative stress derived from exogenous application of hydrogen peroxide (H2O2) onto some morpho-physiological characteristics of some bread wheat entries at seedling ...
Effects of Different Row Spacing and Seeding Rate on Grain Yield and Yield Components in Some Bread Wheat Cultivars (Triticum aestivum L.)
(Ankara Univ, Fac Agr, 2008)
This research was carried out in experimental field of Field Crops Department of Agricultural Faculty of Namik Kemal University in randomized split split blocks design with three replications for two years (2003/2004 and ...
Analysis of Population Differences and Inheritance of Some Spike Characteristics in Bread Wheat
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2015)
This research was conducted to determine the genetic parameters played a role inheritance and differences of F-2 and F-3 population for some yield component in half diallel cross of wheat. Five wheat varieties (Flamura-85, ...
Bazı Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L. em Thell) Çeşitlerinde Ana Sap ve Fertil Kardeşlerin Bitki Tane Verimi ve Verim Öğeleri Yönünden Karşılaştırılması
(Ankara Univ, Fac Agr, 2007)
Öz: Bu araştırma, 2002/2003 yetiştirme döneminde Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Deneme Alanında, tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme deseninde 3 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ...
Trakya Bölgesi’nde Yetiştirilen Süpürge Darısı (Sorghum bicolor (L.) Moench var. technicum (Körn.)) Genotiplerinin Bazı Agronomik Özellikler Yönünden Değerlendirilmesi
(Ankara Univ, Fac Agr, 2008)
Öz: Bu araştırma, 2005 ve 2006 yetiştirme dönemlerinde, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Uygulama ve Deneme Alanı’nda, tesadüf blokları deneme deseninde üç tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ...
Using The Solvent Retention Capacity Tests to Determine the Biscuit-Making Quality of Soft Bread Wheat (T. aestivum L.) Genotypes
(Univ Namik Kemal, 2022)
The study was carried out in randomized block design with 20 advanced lines with soft grain structure by developed Eskisehir Agricultural Research Institute and 4 standard wheat genotypes in Hamidiye and Karabayir locations ...