ORCID "48158" Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed için listeleme
-
Farklı Tarım Artığı Ürünlerden Fungal ve Bakteriyel α-Amilaz Enzimi Üretiminin Optimizasyonu
Velioğlu, Hasan Murat; Çelikyurt, Gülnaz (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada bakteriyel ve fungal alfa amilaz üretimi cevap yüzeyi yöntemi ile modellenmiştir. Üretimde besin bileşeni olarak süne zararı görmüş buğday ve kırık pirinç kullanılmıştır. Elde edilen model denklemlerine ait ... -
Fındık Zarının Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı
Velioğlu, Serap Duraklı; Güner, Kadir Gürbüz; Velioğlu, H. Murat; Çelikyurt, Gülnaz (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Fındık zarı, fındık tanesini tamamen saran ve iç fındığın kavrulması sırasında yan ürün olarak açığa çıkan ince ve kahverengi perisperm tabakasıdır. Fındık zarının antioksidan kapasitesi yüksek olup, diyet lif olarak da ...