Yazar "Öztürk, İrfan" için Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed listeleme
-
Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L)’In Farklı Gelişme Dönemlerinde Kuraklığın Verim Ve Verim Unsurlarına Etkisi
Öztürk, İrfan; Korkut, Z.Kayıhan (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Kuraklık ekmeklik buğdayda verim ve kaliteyi etkileyen en önemli abiyotik stres faktörüdür. Farklı gelişme dönmelerinde kuraklığın bazı ekmeklik buğdaylarda verim ve verim unsurlarına etkisinin araştırıldığı bu çalışma, ... -
Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Genotiplerinde Farklı Gelişme Dönemlerinde Oluşan Kuraklığın Bazı Fizyolojik Karakterlere Etkisi
Öztürk, İrfan; Korkut, Kayıhan Zahit (2018)Ekmeklik buğdayda kuraklık verim ve kaliteyi doğrudan etkileyen önemli bir abiyotik stres faktörüdür. Araştırmada bazı ekmeklik buğday genotiplerinin farklı kuraklık seviyelerinde verim ve bazı fizyolojik karakterler ... -
Farklı Bitki Gelişme Dönemlerindeki Kuraklık Uygulamasının Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.)’da Kök Ağırlığına Etkisi Ve Bazı Agronomik Karakterlerle İlişkisi
Öztürk, İrfan; Korkut, Kayıhan Z. (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bilindiği üzere kuraklık olgusu ekmeklik buğdayda üretimi sınırlayan en önemli abiyotik stres faktörlerüdür. Kök yapısı genotiplerin kurağa tepkisini belirleyen en önemli unsurdur. Bu araştırmada bazı ekmeklik buğday ... -
Genetic Variation and Inter-Relationship of Some Morpho-Physiological Traits in Durum Wheat (Triticum Durum (L.) Desf.)
Bilgin, Oğuz; Korkut, Kayıhan Zahit; Başer, İsmet; Dağlıoğlu, Orhan; Öztürk, İrfan; Kahraman, Turhan; Balkan, Alpay (Pakistan Botanical Soc, 2011)In this study which was performed with 20 durum wheat genotypes at three locations during two crop seasons. The relative large variations were observed for the characters except test weight and days to 50% flowering. The ... -
Kuraklığın Buğdayın Kök Ağırlığına Etkisi ve Kökün Bazı Fizyolojik Parametrelerle İlişkisi
Öztürk, İrfan; Korkut, Kayıhan Zahit (2018)Ekmeklik buğdayda kuraklık stresi koşullarında çevresel ve genetik faktörlere göre değişikliklergözlenebilen kök yapısı önemli faktör olarak değerlendirilmektedir. Araştırmada bazı ekmeklik buğdaygenotiplerinin farklı ...