Yazar "Bal, Erdinç" için Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed listeleme
-
Effects of Uv-C Treatment on Kiwifruit Quality During the Storage Period
Bal, Erdinç; Kök, Demir (Univ Zagreb, Fac Agriculture, 2009)This experiment was conducted at Namik Kemal University, Agriculture Faculty and Department of Horticulture in Turkey and Actinidia deliciosa cv. Hayward was used for this aim. In this study, Kiwifruits were irradiated ... -
Electrochemical Properties and Biochemical Composition of Cv. Shiraz Wine Grape (V-vinifera L.) Depending on Various Dose and Application Time of Foliar Microbial Fertilizer Treatments
Kök, Demir; Bal, Erdinç (Springer, 2017)Utilization from bio fertilization is well known a considerable tool to improve the yield and fruit quality of various crop fruits through the increasing emphasis on maintain of soil health, minimize environmental pollution ... -
Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi
Akdemir, Serap; Bal, Erdinç (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırmanın amacı; soğuk depo sıcaklık ve bağıl nemindeki farklılıkların kasa içinde ortam özellikleri üzerindeki etkisini saptamaktır. Araştırmada deneysel bir soğuk depoda elma depolanmıştır. Sıcaklık ve bağıl nem, ... -
Enhancing Skin Color and Phenolic Compounds of Cv. Red Globe Table Grape (V-Vinifera L.) Utilizing of Different Preharvest Treatments
Kök, Demir; Bal, Erdinç (Springer, 2018)Foliar sprayings of grapevines with different plant growth regulators or chemicals were evaluated for determining grape skin color and phenolic compounds content and enhancing table grape quality characteristics of cv. Red ... -
Erratum to: Quality Changes in Apple in Evaporative Cooling Store (Erwerbs-Obstbau, (2020), 62, 1, (61-67), 10.1007/s10341-019-00458-w)
Akdemir, Serap; Bal, Erdinç (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2020)The original version of this article unfortunately contained a mistake. Acknowledgments was missing. The acknowledgment is given. © 2020, Springer-Verlag GmbH Deutschland, ein Teil von Springer Nature. -
Extension of the Postharvest Life of Nectarine Using Modified Atmosphere Packaging and Potassium Permanganate Treatment
Bal, Erdinç (2018)The effects of combinations of modified atmosphere packaging (MAP) with potassiumpermanganate (KMnO4) based ethylene scrubbers on the storage life and fruit quality ofnectarine (Prunus persica cv. Bayramiç Beyazı) were ... -
Farklı dönemlerde derimi yapılan hosui asya armut (Pyrus pyrifolia) çeşidinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi
Bal, Erdinç (2018)Bu çalışma ile farklı olgunluk aşamalarında derimiyapılan Hosui Asya Armut (Pyrus pyrifolia) çeşidimeyvelerinin 0-1 °C sıcaklık ve %90±5 oransal nemkoşullarında 3 ay süreyle depolanarak bazı fizikselve biyokimyasal kalite ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Asmalardan (Vitis Spp.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasın, A.Semih (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Trakya bölgesinde yer alan Ganos Dağları doğal florası eski ve köklü bir bağcılık kültürüne sahip olup, burası doğal melezlerin yayılım alanıdır. Bu araştırma 2014 yılı vejetasyon döneminde Türkiye’nin Trakya bölgesi Ganos ... -
Hasat sonrası putresin ve salisilik asit uygulamalarının kirazın sogukta muhafazası üzerine etkisi
Bal, Erdinç (2012)Bu çalısmada hasat sonrası putresin ve salisilik asit uygulamalarının 0900 Ziraat kiraz çesidinin sogukta muhafaza süresi ve kalite özellikleri üzerine etkileri arastırılmıstır. Bu amaçla hasat edilen meyvelere daldırma ... -
Hasat sonrası UV-C uygulamalarının Giant Erik çeşidinin meyve kalitesi ve soğukta muhafazası üzerine etkileri
Bal, Erdinç; Çelik, Salih (2008)Bu çalışmanın amacı, farklı dozdaki UV-C ışın uygulamalarının Giant Erik çeşidinin meyve kalitesi ve soğukta muhafaza süresi üzerine etkinliğinin belirlenmesidir. Meyvelere 50 ve 100 cm mesafeden 5, 10 ve 20 dakika süre ... -
Hasat Sonrası UV-C ve Yenilebilir Yüzey Kaplama Uygulamalarının Kiraz Meyve Kalitesi ile Muhafaza Süresi Üzerine Etkileri
Koçak, Hanifi; Bal, Erdinç (2017)Bu çalışmada, 0900 Ziraat kiraz çeşidine ait meyvelere hasat sonrası MAP, UV-C ve yenilebilir yüzey kaplama uygulamaları yapılarak, kiraz meyve kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri araştırılmıştır. Yapılan uygulamalar ... -
Influence of Chitosan-Based Coatings with UV Irradiation on Quality of Strawberry Fruit During Cold Storage
Bal, Erdinç (2019)The objective of this work was to determine the effects of UV-C and chitosan coatings, alone orin conjunction, on the quality of strawberry fruit during storage. The treated fruits were examinedfor weight loss, respiration ... -
Influence of Melatonin Treatments on Fruit Quality and Storage Life of Sweet Cherry cv. 'Sweetheart'
Bal, Erdinç; Torçuk, Ali İzzet; Özer, Cengiz (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2022)The study was carried out to determine the effect of melatonin on quality and postharvest life of sweet cherries (Prunus avium L.) cv. ‘Sweetheart’ during storage. The fruits were dipped at different concentrations of ... -
The Influences of Different Seaweed Doses on Table Quality Characteristics of Cv. Trakya Ilkeren (Vitis Vinifera L.)
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Çelik, Salih; Özer, Cengiz; Karauz, A. (Scientific Issues Natl Centre Agrarian Sciences, 2010)Trakya Ilkeren is an early maturing table grape cultivar for some regions of Turkey. Sometimes, quality characteristics of early maturing of table grapes, which is desired by grower can't adequately occur. Recently, seaweed ... -
The influences of different seaweed doses on table quality characteristics of cv. trakya ilkeren (vitis vinifera l.)
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Çelik, Salih; Özer, Cengiz; Karauz, A. (2010)Trakya Ilkeren is an early maturing table grape cultivar for some regions of Turkey. Sometimes, quality characteristics of early maturing of table grapes, which is desired by grower can't adequately occur. Recently, seaweed ... -
Influences of various canopy management techniques on wine grape quality of V. vinifera L. cv. Kalecik Karasi
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Çelik, Salih (2013)This experiment was carried out to improve wine grape quality of cv. Kalecik Karasi by means of different canopy management techniques such as control (C), cluster thinning (CT), hedging (H), pro-calcium (ProCa), hedging ... -
Kozak Siyahı Üzüm Çeşidi Üzerine Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Etkisi
Bal, Erdinç; Kök, Demir; Çelik, Salih (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu araştırmada, Kozak Siyahı üzüm çeşidinde etanol, mentol ve thymol uygulamalarının soğukta muhafaza sürecinde etkinliğini belirlemek için kalite değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, etanol uygulamasında salkımlar %40 ... -
Leaf Removal Treatments Combined with Kaolin Particle Film Technique from Different Directions of Grapevine's Canopy Affect the Composition of Phytochemicals of cv. Muscat Hamburg (V-Vinifera L.)
Kök, Demir; Bal, Erdinç (Springer, 2018)In some viticulture regions of the world, high temperature and irradiance can negatively affect the grapevine growth and grape quality. Particle film technology is a remarkable tool, leading to decrease in environmental ... -
Maintenance of Physicochemical Qualities of Nectarine Fruits During Cold Storage Using Ultrasonic Treatment with Salicylic Acid
Bal, Erdinç (2020)This study was carried out to retain the high quality of nectarine cv. ‘Venus’ fruits during the cold storage. In the study, fruits were treated with ultrasonic and salicylic acid (1 and 2 mM) separately or in combination ...