Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü" Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed için listeleme
Toplam kayıt 194, listelenen: 101-120
-
Farklı Toprak İşleme ve Yaprak Alma Uygulamalarının Syrah Üzüm Çeşidinde Su Stresi, Salkım ve Tane Özellikleri Üzerine Etkileri
(2017)Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının su stresi, tane ve salkım özellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Toprak işleme ... -
Farklı Toprak İşleme Ve Yaprak Alma Uygulamalarının Syrah Üzüm Çeşidinde, Sürgün Ve Yaprak Özellikleri İle Su Stresi Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının su stresi, sürgün ve yaprak özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Üç farklı toprak işleme ... -
Farklı Tuzluluk Düzeyindeki Sulama Sularının Örtü Altında Yetiştirilen Brokoli Bitkisinin Enerji Kullanım Etkinliği Üzerine Etkisi
(2018)Bu çalışma, Kırklareli ilinde Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü arazisinekurulan plastik örtülü, yay çatılı sera tesisinde yürütülmüştür. Çalışmada, örtü altında yetiştirilen ve damlasulama ... -
Farklı uç alma dönemleri ve farklı dozlarda azot uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde salkım ve tane özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
(2018)Tekirdağ merkez ilçeye bağlı Yazır Köyü, 40° 55’ 38.59” K ve 27° 25’ 20.93” D koordinatlarıarasında, Umurbey Vineyards’da yetiştirilen Merlot/5BB aşı kombinasyonuna sahipomcalardan oluşan bağ parselinde 2013 yılında bu ... -
Farklı Uç Alma Dönemleri ve Farklı Dozlarda Azot Uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
(2018)Bu araştırmada Tekirdağ merkez ilçede bulunan Yazır Köyü’ nde, yer alan Umurbey Vineyards bağlarındayetiştiriciliği yapılmakta olan 5BB anacı üzerine aşılı Merlot üzüm çeşidi asmalarında farklı dozlarda azotuygulaması ve ... -
Farklı Yaprak Su Potansiyeli (?yaprak) ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Sangiovese Üzüm Çeşidinin Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri
(2017)Bu çalışma yaprak su potansiyeli ve salkım seyreltme uygulamalarının Sangiovese üzüm çeşidinin fitokimyasal özellikler üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Denemede 4 farklı yaprak su potansiyeli (?yaprak) ... -
Farklı yeşil budama uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde şıra önolojik özellikleri üzerine etkileri
(2019)Bu çalışmada, 2013-2015 yılları arasında Merlot/5BB aşı kombinasyonu asmalara 3 farklıkoltuk sürgünü uzunluğu (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve 3 farklı ana sürgün uzunluğu (1 m,1.25 m, 1.5 m) uygulamalarının şıra önolojik ... -
Farklı Zamanlarda Yapılan Yaprak Alma ve Uç Alma Uygulamalarının Üzümde Salkım Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
(2021)Bu araştırma; Tekirdağ ili Karaevli Mahallesi’nde, 41° 01' 11.41" K enlem ve 27° 39' 49.14" D boylamları arasında, bulunan Reşat Koşar’a ait bağda yetiştiriciliği yapılan, Michele Palieri/110R aşı kombinasyonundan oluşan, ... -
Farklı Zamanlarda Yapılan Yaprak Alma ve Uç Alma Uygulamalarının Üzümde Tane Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
(2021)Bu araştırmada yaprak alma ve uç alma uygulamalarının 110R anacı üzerine aşılı Michele Palieri çeşidinin tane özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışma 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında, Tekirdağ merkez Karaevli ... -
Favourable Culture Conditions for Mycelial Growth of Hydnum Repandum, A Medicinal Mushroom
(African Networks Ethnomedicines, 2013)In this study, factors such as pH, temperature, carbon and nitrogen sources that affect mycelial growth of Hydnum repandum, a medicinal mushroom, were investigated. Different inoculum media for vegetative inoculum production ... -
Flow Sitometri ile Bazı Ispanak Aksesyonlarının Çekirdek DNA İçeriklerinin Belirlenmesi
(2018)Bu araştırmanın amacı, yurt dışından elde edilmiş olan 53 ıspanak (Spinacia oleracea L.)aksesyonunun flow sitometri ile ploidi düzeylerini belirlemektir. Araştırma verilerinegöre; ıspanak aksesyonlarının çekirdek DNA ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Asmalardan (Vitis Spp.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Trakya bölgesinde yer alan Ganos Dağları doğal florası eski ve köklü bir bağcılık kültürüne sahip olup, burası doğal melezlerin yayılım alanıdır. Bu araştırma 2014 yılı vejetasyon döneminde Türkiye’nin Trakya bölgesi Ganos ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmalarının (Vitis vinifera L.) Moleküler ve Ampelografik Karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, Trakya Bölgesi Ganos (Işıklar) Dağları doğal florasına adapte olmuş ve varlığını sürdüren Vitis vinifera L. asma formlarına ait popülasyonların moleküler ve morfolojik karakterizasyonlarının belirlenmesi ... -
Ganos Dağlarında doğal olarak bulunan asmalara (Vitis spp.) ait genetik materyallerin toplanması ve DNA izolasyonlarının yapılması
(2018)Ganos Dağları Trakya’nın güneyinde 40° 35’ ve 40° 52’ K ile 26° 58’ ve 27° 27’ D arasındayer almaktadır. Kuzeydoğu-Güneybatı yönünde uzanmaktadır. Tekir Dağları’nın 945 m rakımile en yüksek yeridir. 2014 yılı vejetasyon ... -
Göbekli Portakal Çeşitlerinde Tozlamanın Meyve Tutumu ve Bazı Meyve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
(2017)Bu araştırmada, Washington Navel, Navelina ve Navelate göbekli portakal çeşitlerinde serbesttozlanma, izolasyon ve Valencia çiçek tozlarıyla yapay tozlama uygulamalarının, meyve tutumuyanında meyve iriliği, kabuk kalınlığı ... -
Grape Growth, Anthocyanin and Phenolic Compounds Content of Early Ripening Cv. Cardinal Table Grape (V-vinifera L.) as Affected by Various Doses of Foliar Biostimulant Applications with Gibberellic Acid
(Springer, 2018)Uneven skin coloration of early ripening table grapes is characterized by a lack of coloring berries within a cluster and the failure of some berries to develop color even with an uncertain delay of harvest. Biostimulants ... -
Growth and yield responses of cv. Merlot (Vitis vinifera L.) to early water stress
(Academic Journals, 2011)Reproductive growth is less sensitive to water deficit than vegetative growth. For this purpose, the main aim of this study is to find out the effects of early water deficits on vegetative and generative development of ... -
Haploidy in tomato (Lycopersicon esculentum Mill.): a critical review
(Springer, 2007)Results on the induction of haploidy in tomato via both gynogenesis and microspore embryogenesis in vitro are far from satisfactory. The number of reports available on the gynogenic induction via in vitro non-fertilized ... -
Hasat sonrası putresin ve salisilik asit uygulamalarının kirazın sogukta muhafazası üzerine etkisi
(2012)Bu çalısmada hasat sonrası putresin ve salisilik asit uygulamalarının 0900 Ziraat kiraz çesidinin sogukta muhafaza süresi ve kalite özellikleri üzerine etkileri arastırılmıstır. Bu amaçla hasat edilen meyvelere daldırma ... -
Hasat sonrası UV-C uygulamalarının Giant Erik çeşidinin meyve kalitesi ve soğukta muhafazası üzerine etkileri
(2008)Bu çalışmanın amacı, farklı dozdaki UV-C ışın uygulamalarının Giant Erik çeşidinin meyve kalitesi ve soğukta muhafaza süresi üzerine etkinliğinin belirlenmesidir. Meyvelere 50 ve 100 cm mesafeden 5, 10 ve 20 dakika süre ...