Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKeskin, Ayşen Köktaş
dc.date.accessioned2020-02-04T11:15:19Z
dc.date.available2020-02-04T11:15:19Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3555
dc.description.abstractGünümüzde artan nüfusun beslenme ihtiyacı üretimin arttırılması ve birim alandan daha fazla ürün elde edilmesi ile karşılanabilir. Ancak verimin ve üretimin arttırılmasının yanında elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve tüketime sunuluncaya kadar depolanması da en az üretim kadar önemli bir konudur. Depolamadaki amaç, ürünün özelliklerini ve tazeliğini tüketilinceye kadar korumaktır. Ancak uygun koşullar sağlanmadan yapılan depolamalar büyük kantitatif ve kalitatif kayıplara neden olmaktadır. Bu kayıpların azaltılması uygun depolama koşullarının sağlanması ve depo yönetimiyle mümkündür. Bu çalışmada Toprak Mahsulleri Ofisi Hayrabolu Şube Müdürlüğü Bölgesinde önemli bir üretim payına sahip olan buğdayın depolanmasında MAYDÜ kullanımının depolama koşulları ve ürün kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir.en_US
dc.description.abstractNowadays increasing agricultural production is based on obtaining further product from the unit area. But the addition of increasing agricultural production and consumption of products derived from the evaluation are submitted in accordance with the storage is also important. Aim of storage is to preserve properties of products and their freshness. If suitable storage conditions aren’t supplied, according to product variety, quality and quantity losses increase. Decreasing these losses are possible with providing suitable storage conditions and storage management. In this study, the Turkish Grain Boards' Hayrabolu region has a significant share of production of wheat used the storage of Open Temporary Store, storage conditions and tried to determine the effects on losses during storage.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBuğdayen_US
dc.subjectNem Göçüen_US
dc.subjectDepolama Koşullarıen_US
dc.subjectHayraboluen_US
dc.subjectTMOen_US
dc.subjectWheaten_US
dc.subjectMoisture Migrationen_US
dc.subjectStorage Conditionen_US
dc.titleTahıl depolamasında modern açık yığın depolama ünitesi (maydü) kullanımıen_US
dc.title.alternativeUsage of the Modern Open Temporary Store for Wheat Storageen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyosistem Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster