Ara
Toplam kayıt 20, listelenen: 1-10
Erratum to: Quality Changes in Apple in Evaporative Cooling Store (Erwerbs-Obstbau, (2020), 62, 1, (61-67), 10.1007/s10341-019-00458-w)
(Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2020)
The original version of this article unfortunately contained a mistake. Acknowledgments was missing. The acknowledgment is given. © 2020, Springer-Verlag GmbH Deutschland, ein Teil von Springer Nature.
CFD Modelling of Two Different Cold Stores Ambient Factors
(Elsevier Science Bv, 2013)
Objective of the research was to determine ambient temperature and relative humidity distributions of two different cold stores which have two different cooling systems. One of the cold store which is called as Cold store-I, ...
A comparative study on effects of reflective mulch as an alternative to some other preharvest applications to improve phenolic compounds profile and anthocyanin accumulation of cv. Syrah wine grape (v. vinifera l.)
(Wydawnictwo Akad Rolniczej W Lublinie, 2020)
In today’s modern viticulture, reflective mulches and summer pruning practices are remarkable tools that may facilitate grape growers to increase yield and improve the grape quality. This study aimed to assess how reflective ...
Postharvest putrescine and ultrasound treatments to improve quality and postharvest life of table grapes (Vitis vinifera L.) cv. Michele Palieri
(Univ Zagreb, Fac Agriculture, 2017)
The main objective of this study was to assess the effectiveness of putrescine (Put) (1 and 2 mM for 10 min) and ultrasound treatments (32 kHz for 10 min) alone or in combination on changing biochemical compounds and ...
Derim sonrası UV-C ve etanol uygulamalarının Red Globe üzüm çeşidinin kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri
(2018)
Bu çalışma, ‘Red Globe’ üzüm çeşidinin soğukta muhafazası üzerine farklı dozlardaUV-C ışını uygulamaları ve etanol buhar pedlerinin tekli veya kombinasyonlarının,ticari olarak kullanılan kükürt dioksit (SO2) jeneratörü ile ...
Modifiye Atmosfer Paketleme ile Potasyum Permanganat Uygulamalarının J.H.Hale Şeftali Çeşidinin Muhafazası Üzerine Etkileri
(2016)
Araştırmada, J.H.Hale çeşidi şeftali meyvelerinde potasyum permanganat ve modifiye atmosfer paket (MAP) uygulamasının muhafaza süresi ve kalite üzerine etkileri araştırılmıştır. Birinci grup meyvelere sadece MAP uygulaması ...
Farklı dönemlerde derimi yapılan hosui asya armut (Pyrus pyrifolia) çeşidinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi
(2018)
Bu çalışma ile farklı olgunluk aşamalarında derimiyapılan Hosui Asya Armut (Pyrus pyrifolia) çeşidimeyvelerinin 0-1 °C sıcaklık ve %90±5 oransal nemkoşullarında 3 ay süreyle depolanarak bazı fizikselve biyokimyasal kalite ...
Yeni Islah Edilen Bozbey Üzüm Çeşidinin Soğukta Depolamaya Uygunluğunun Belirlenmesi
(2018)
Bu çalışmada, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce melezleme ıslahı yöntemiyle yenielde edilen Bozbey üzüm çeşidinin soğukta muhafazaya uygunluğunun belirlenmesi amacıyla, herhangibir uygulama yapılmadan ...
Effects of exogenous polyamine and ultrasound treatment to improve peach storability
(Inst Investigaciones Agropecuarias, 2013)
Peach (Prunus persica [L.] Batsch) is a perishable product and its storage period may be extended by using different postharvest methods. For this purpose, peaches harvested at the commercial ripening stage were treated ...
Hasat Sonrası UV-C ve Yenilebilir Yüzey Kaplama Uygulamalarının Kiraz Meyve Kalitesi ile Muhafaza Süresi Üzerine Etkileri
(2017)
Bu çalışmada, 0900 Ziraat kiraz çeşidine ait meyvelere hasat sonrası MAP, UV-C ve yenilebilir yüzey kaplama uygulamaları yapılarak, kiraz meyve kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri araştırılmıştır. Yapılan uygulamalar ...