Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Vurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi İle Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
(2019)
Zeytin ağacının meyvesinden hiçbir saflaştırma (rafinasyon) işlemine tabi olmadan sadece mekanik veya diğerfiziksel yöntemlerle elde edilen natürel (doğal) zeytinyağının (Virgin olive oil, VOO) üretim süreci son yıllardastabil ...
Soğuk Pres Tekniği İle Elde Edilen Ceviz Yağının Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
(2017)
Ceviz (Juglans regia L.), Juglandaceae familyasında yer alan, anavatanı Türkiye olan önemli bir meyvedir. 2015 yılı TUİK verilerine göre Türkiye'de yıllık 190.000 ton ceviz üretimi yapılmıştır. Ceviz yaklaşık %52-70 değerleri ...